NOVA GODINA // PARIZ AVIONOM // 29.12.-01.01.2024 - objavljeno: 29.10.2023 | kategorija: Avion

PARIZ AVIO NOVA GODINA 29.12.-01.01.2024

PARIZ, grad svjetlosti, mode, francuskih revolucija, historije i kulture. Na pomen njegovog imena bilo gdje u svijetu niko ne ostaje ravnodušan. One koji su boravili u njemu vežu nezaboravna sjećanja i prelijepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najljepšom avenijom na svijetu, Champs-Elysees…

1. DAN 29.12. SARAJEVO-BEOGRAD-PARIZ
Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu cca 2 h prije leta. Let za Paris na redovnoj liniji AIR SERBIA let JU113 u 15.25h. Po slijetanju u Pariz u 19.45h (let JU314), transfer u hotel. Slobodno vrijeme za kraći odmor. U večernjim satima slijedi zajednički odlazak grupe METROM u „Latinsku četvrt“ (jedan od najživopisnijih dijelova Pariza u samom srcu grada, tj. u blizini katedrale Notre Damm i ostrva Site…). Kraće upoznavanje sa boemskom četvrti grada, prilika za večeru u nekom od malih restorana u ovoj živopisnoj četvrti. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN 30.12. DISNEYLAND
Doručak. Fakultativni odlazak u «EURO DISNEYLAND PARK» koji je po anketi naših prethodnih grupa u proteklih 10 godina izabran kao NAJATRAKTIVNIJI izlet u našoj ponudi. Veliki broj atrakcija za sve generacije… Posjetite jedinstven zabavni park na području Evrope uz neograničeno korištenje svih atrakcija i prisustvovanje show programima kao i specijalnoj paradi… Ne propustite priliku da jednom u godini zaboravite na svakodnevni život i uživate u fantastičnom i nezaboravnom provodu…

3. DAN 31.12 VERSAJ I LOUVRE
Doručak. Poslije doručka fakultativni odlazak u muzej «VERSAJ». Obilazak bivšeg dvorca francuskih kraljeva i jednog od najpoznatijih svijetskih muzeja. Individualno razgledanje dvorca Luja XIV (Louisa XIV) savršenog primjera francuskog baroka. Preporučujemo šetnju njegovim elegantnim parkovima. U podnevnim satima povratak u Pariz. Slobodno vrijeme za samostalni obilazak grada, posjeta muzeju «LOUVRE» (najveći svjetski muzej, sa neprocjenjivim kolekcijama i remek djelima drevnih kultura i najpoznatijih umjetnika svih vremena… Mona Lisa, Veronesa, Kanini svatovi, Zlatni salon Napoleona III…),posjeta najpoznatijim shopping centrima i ekskluzivnim robnim kućama „Galeries Lafayete“ i „Printemps“ u kojima izlažu evropski i svjetski modni kreatori. U večernjim satima zajednički odlazak do Avenue des Champs-Elysees (Jelisejska Polja), gdje se na ovoj po mnogima najljepšoj aveniji svijeta, u svečanoj atmosferi i prazničnom raspoloženju okupi preko pola miliona ljudi i dočeka posljednje otkucaje kazaljki na satu stare i ulazak u Novu godinu… Prisustvovanje svečanim manifestacijama koje se organizuju na ulicama Pariza. Noćenje.

4. DAN 01.01.2024. PARIZ
Doručak. Nakon doručka slijedi cjelodnevni fakultativni obilazak Pariza sa našim vodičem: Toranj Montparnasse* (fakultativno), Palata Invalida (Les Invalides), Marsova polja (Champ-de-Mars), most Aleksandra III, muzej LOUVRE, Trg Concorde, Jelisejska polja (Avenue des Champs- Elysees), Trijumfalna kapija (l'Arc de Triomphe), Trocadero, Moulin Rouge, Montmartre, basilique Sacre-Couer, Place du Tertre, Opera Garnier, Trg Vandome, ostrvo Site (Ile de la Cite), katedrala Notre Damme, Latinska četvrt, Sorbona. U večernjim satima fakultativni odlazak na izlet PARIZ «BY NIGHT» – Jednosatna romantična vožnja rijekom Senom panoramskim brodićem „BATEAUX PARISIEN“ nakon koje slijedi posjeta LE TOUR EIFFEL (AJFELOVOM TORNJU) uz fascinantnu panoramu Pariza noću. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN 02.01.2024. PARIZ
Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Sarajevo na liniji Air Serbia let JU311 u 10.10h. Planirani dolazak u Sarajevo u 14.50h (let JU112). Kraj programa.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA (do 15.11.) – 1600, 00 KM

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA – 1750, 00 KM 

CIJENA UKLJUČUJE:

Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Pariz – Sarajevo (via Beograd)

Transfer od aerodrom – hotela – aerodrom

4 noćenja sa doručkom u hotelu 3*

Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Francuskoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

Boravišnu taksu od 2,00 – 6,00 EUR po osobi po danu

CIJENA NE UKLJUČUJE:

Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje

Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 10,00 KM

Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.

Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani. Agencija ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta. Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.