ISTANBUL // 22.11.-26.11.2023 // 5 dana – 4 noći - objavljeno: 15.08.2023 | kategorija: Avion

ISTANBUL – AVIONOM IZ SARAJEVA 

POLAZAK: 22.11.2023.                 POVRATAK: 26.11.2023.

1. DAN, 22.11.2023., SARAJEVO – ISTANBUL
Sastanak putnika na Medjunarodnom aerodromu Sarajevu 22.11. u 13:00 sati. Priprema za let broj TK1022, Sarajevo – Istanbul. Avio kompanija Turkish airlines. Prtljag 20+8 kg uračunat u cijenu. Planirano vrijeme leta je u  15:25 sati. Dolazak na Medjunarodni aerodrome IST u Istanbulu planiran je u 19:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, planiran je transfer do hotela u Starom dijelu grada. Dolazak u hotel planiran je u večernjim satima. Noćenje.

2. DAN, 23.11.2023., ISTANBUL – VOŽNJA BRODOM BOSFOROM – STARI GRAD (OLD TOWN) – KUMKAPI
Doručak. Odmah nakon doručka planiran je fakultativni odlazak na vožnju brodom Bosforom u trajanju od jednog sata (u slučaju manjeg broja od 15 prijavljenih putnika, koristit ćemo javni gradski prevoz, tramvaj, brod). Ploveći kroz Bosforski moreuz koji razdvaja Europu i Aziju, odnosno koji spaja Mramorno i Crno more, putnici će imati priliku uživati u panoramskom pogledu Istanbula.Bosforski moreuz je srce Istanbula, a krstarenje Bosforom pruža najbolji pogled na mnoge od najpopularnijih i najljepših atrakcija Istanbula, uključujući palaču Dolmabahçe, džamiju Ortaköy i tvrđavu Rumeli Hisari. Također ćete vidjeti istanbulske luksuzne hotele, osmanske palače i bogata područja uz obalu kao što je Bebek. Plovit ćete ispod Bosforskog mosta koji spaja Aziju i Europu i diviti se ljepotom i historijom grada. Nakon plovidbe brodom, razgled starog dijela grada nastavljamo pješice (Egipatska pijaca, Aja Sofija, Topkapi palača, Hipodrom, Plava džamija, Kapali čaršija – Grand Bazar….). Povratak u hotel individualno.U večernjim satima predlažemo zajednički odlazak na Kumkapi, boemsku četvrt sa mnogobrojnim restoranima u kojima se služe riblji specijaliteti, specijaliteti turske i internacionalne kuhinje. Večera i piće uz muziku i ples. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 24.11.2023., ISTANBUL – TAKSIM – ORIENT RESTORAN (BELLY DANCE)
Doručak. Nakon doručka planiran je fakultativni odlazak na Taksim (u slučaju manjeg broja od 15 prijavljenih putnika, koristit ćemo javni gradski prevoz, tramvaj, metro). Zajednički dolazak na trg Taksim, a nakon toga planirano je slobodno vrijeme za šetnju i shoping u poznatoj Istikal ulici. Sastanak grupe kod Galata tornja. Putnici će imati mogućnost samostalnog ulaza na Galata toranj. Zajednička šetnja do tramvajske stanice “Karakoy”. Vožnja tramvajem do stanice u blizini hotela ili individualno po želji. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima predlažemo zajednički odlazak na večeru sa turskim folklornim programom, orijentalnim plesom i muzikom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 25.11.2023., EUROPA / AZIJA – USKUDAR (DJEVOJAČKA KULA)
Doručak. Slobodno prije podne za individualne aktivnosti. Poslije podne planiran je fakultativni izlet u Azijski dio grada – Uskudar (u slučaju manjeg broja od 15 prijavljenih putnika, koristit ćemo javni gradski prevoz, tramvaj, metro ili brod).Odlazak do mjesta sa kojeg se pruža pogled na Djevojačku kulu – “Kiz Kulesi”. Slobodno vrijeme za fotografisanje, šetnju obalom, prvomajski ručak u nekom od mnogobrojnih restorana na obali Bosfora sa panoramskim pogledom na europski dio Istanbula. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

5. DAN, 26.11.2023., ISTANBUL – SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak grupe na aerodrom Istanbul (IST) planiran je u 10:30 sati. Nakon dolaska na aerodrom priprema za let i pasoška kontrola. Let je planiran u 14:45 sati. Broj leta TK1021. Dolazak na Medjunarodni aerodrom Sarajevo planiran je u 14:35 sati. Kraj usluge. 

CIJENA: 849,00 KM ZA REZERVACIJE I UPLATE 50 % DO 15.09.2023. 

VAŽNO: IZNOS UPLATE OD 50 % JE NEPOVRATNI DIO AVIO KARTE

U CIJENU JE URAČUNATO:

- Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (ekonomska klasa Turkish airlines),
- Aerodromske taxe,
- Prtljag 20 kg + 8 kg ručni prtljag po osobi,
- Transfer autobusom ili minibusem aerodrom – hotel – aerodrom,
- Smještaj u hotelu NANDA 3* ili sličan u starom dijelu grada, na bazi 4 noćenja sa doručkom, u dvo ili trokrevetnim sobama,
- Usluge predstavnika agencije – partnera u Istanbulu,
- Troškovi organizacije i rezervacije,

U CIJENU NIJE URAČUNATO:

- Doplata za jednokrevetnu sobu 250,00 KM za 4 noćenja,
- Troškovi grupne police medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja, 10 KM po osobi (za osobe preko 60 godina dupli iznos),
- Fakultativni izleti i posjete. Cijene fakultativnih izleta i posjeta bit će objavljene do 06.11.2023.,
- Boravišna taxa u iznosu od 2,50 KM po danu ili 10,00 KM ukupno (obavezno plaćanje u agenciji),
- Izlet na Prinčevska ostrva,
- Posjeta shoping centru Venezia ili Cevahir
- Svi drugi troškovi koji nisu uključeni u cijenu paket aranžmana.

PLAĆANJE

50% iznosa odmah po rezervaciji, ostatak iznosa 20 dana do polaska na putovanje.

NAPOMENA:

- Moguća je promjena redoslijeda fakultativnih izleta i posjeta u skladu sa vremenskim i drugim uslovima, što ne može uticati na kvalitet programa.

- Kalkulacija rađena na bazi 30 putnika.

- U slučaju manjeg broja putnika, povećanja cijene goriva i drugih kalkulativnih elemenata zadržavamo pravo povećanja cijene aranžmana ili otkaza putovanja.