BARCELONA avionom iz Sarajeva 19.01.-23.01.2022. - objavljeno: 29.12.2021 | kategorija: Avion

ČAROBNA BARCELONA

AVIONOM IZ SARAJEVA

 

Polazak: 19.01.2022.

Povratak: 23.01.2022.

Dom Pabla Picassa i Antonia Gaudija kombinuje najljepše dijelove mediteranskih gradova: sjajno vrijeme, opuštajuću atmosferu, prekrasne plaže, ukusnu hranu, jedinstvenu historiju i živahni noćni život. Sagrada Familia, Park Güell, Gotička četvrt i Camp Nou, samo su neke od znamenitosti koje vam prve padnu na pamet kada pomislite na Barcelonu. Ovaj katalonski glavni grad ima mnogo toga za ponuditi, vidjeti i posjetiti. Ne propustite priliku.

 1. Dan 19.01.2022. Sarajevo – Istanbul – BARCELONA (ŠPANIJA)

Sastanak putnika na Medjunarodnom aerodromu Sarajevo 19.01.2022. (srijeda) sa pratiocem grupe Golden toursa-a u 06:30 sati. Planirano polijetanje za Istanbul u 08:30 sati (let TK1024). Planirano slijetanje u Istanbul je u 12.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Barcelonu je u 15:15 sati (TK1855). Dolazak u Barcelonu planiran je u 16:50 sati. NAPOMENA: Putnici predaju prtljag na aerodromu Sarajevo, a preuzimaju na aerodromu u Barcelona. Dozvoljena težina prtljaga do 30 kg + 7 kg ručnog prtljaga. Na svim letovima obrok i piće u avionu. Na aerodromu grupu čeka predstavnik lokalne agencije.  Transfer do hotela. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. FAKULTATIVNO ODLAZAK NA FUDBALSKU UTAKMICU NA CAMP NOU, FC BARCELONA – FC RAYO VALLECANO. Noćenje.

2. Dan 20.01.2022.  BARCELONA CITY TOUR

Doručak. Nakon doručka planiran je polazak na fakultativni razgled grada. Predlažemo panoramski razgled grada turističkim autobusom, tzv. BARCELONA RED BUS CITY TOUR ili CITY SIGHTSEEING BUS TURISTIC HOP ON HOP OFF BARCELONA. Početna i zadnja stanica za sve linije (rute-itinerere) je Trg Katalunja. Autobusi polaze svakih cca 15 do 20 minuta i tokom svoje turističke rute (svaka bus kompanija ima po dvije rute-itinerera) zaustavlja se pored svih značajnijih gradjevina, turističkih i kulturno historijskih znamenitosti. Vožnja jedne rute-itinerera bez izlaženja traje cca 120 minuta.

Svi putnici imaju mogućnost izlaska na bilo kojoj stanici, imaju mogućnost zadržavanja, posjete i razgleda znamenitosti, a nakon toga ponovnog ulaska u naredni bus, te nastavak vožnje do neke od narednih znamenitosti, sa mogućnošću izlaska, posjete i razgleda svake znamenitosti, na bilo kojoj stanici i nakon toga ponovnog ulaska u bus koji dolazi svakih 15 do 20 minuta. Postoji mogućnost rezervacije i plaćanja karte za jedan ili za dva vezana dana. Cijena karte za jedan dan iznosi                   30 EUR. Cijena karte za dva dana iznosi 40 EUR po osobi. Karta uključuje: 1 ili 2 dana hop on hop off bus tour, audio vodič sa slušalicama na 16 jezika (engleski, njemački, francuski, italijanski, ruski, švedski i dr.), WIFI, mapu grada sa rutama-itinerrerima i stajalištima. Autobusi polaze svakih 15 do 20 minuta od 09:00 sati do 19:00 sati.

www.bcn.travel/download/barcelona_city_tour_routes.pdf

https://city-sightseeing.com/en/17/barcelona/277/hop-on-hop-off-barcelona

Ovo je jedan od najboljih načina da turisti u kratkom vremenskom periodu upoznaju Barcelonu, kulturno historijske znamenitosti, da istovremeno sebi omoguće slobodno vrijeme ili shoping u raznim dijelovima grada. Na ovaj način turisti imaju priliku upoznati: Sagrada Familia, Kolumbov spomenik, La Rambla, Gotička četvrt, Španski Trg, brdo Montjuic, Olimpijski stadion, Španski trg, Palatu Nacionale, Park Guell, Tibidabo, stadion i muzej FC Barcelona Camp Nou,  i dr. Završetak razgleda grada na Trgu Katalonije. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel individualno. Noćenje.

3. Dan 21.01.2022.    BARCELONA CITY TOUR – DRUGI DIO

Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativno nastavak razgleda grada turističkim autobusom opisanim u drugom danu, sa mogućnošću posjete Akvarijumu Barcelone, ZOO vrtu, muzeju Picasso, muzej pomorstva i dr. Mogućnost posjete „Španskom selu“ – POBLE ESPANYOL, muzej na otvorenom. Selo je izgradjeno tridesetih godina dvadesetog stoljeća u podnožju brda Montjuic kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji.

Fakultativno, cjelodnevni izlet na Montserat. Izlet autobusom do najvećeg hispanskog marijanskog svetišta Montserrat, smještenog visoko u planinama iznad Barcelone. Po dolasku u svetište slijedi posjet manastiru i crkvi s poznatim kipom Crne Gospe, zaštitnice Katalonije. Povratak u Barcelonu. U večernjim satima predlažemo fakultativnu posjetu FLAMENCO SHOW. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan 22.01.2022.    BARCELONA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, šoping i sl.  Predlažemo da ručate u restoranu na zadnjem spratu robne

kuće EL CORTE INGLES na trgu Katalonije odakle se pruža prelijep pogled na brdo Montjuic i zapadni dio Barcelone

(www.elcorteingles.es/centroscomerciales/es/eci/centros/centro-comercial-placa-de-catalunya). Povratak u hotel.                               Fakultativno, cjelodnevni izlet autobusom u Figueras  i Gironu. U Figuerasu se nalazi Muzej Dali, koji je meta svih ljubitelja umjetnosti i onih koji žele vidjeti nešto potpuno originalno. Salvador Dali utemeljitelj je fondacije koja se brine o tome da sva njegova djela budu prikazana na poseban način i na posebnom mjestu, a oslikani stropovi i trodimenzionalni izlošci svjedoče o njegovoj genijalnosti (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Na povratku, zaustavljanje u slikovitom mjestu Girona – šetnja historijskim centrom do katedrale i jevrejske četvrti. Povratak u Barcelonu u poslijepodnevnim satima. U večernjim satima predlažemo da posjetite neki od mnogobrojnih TAPAS BAROVA. Noćenje.

5. Dan 23.01.2022.   Barcelona – Istanbul – Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Bus transfer do aerodroma u Barceloni planiran je u 09:00 sati. Prijava na let TK1854, Barcelona  – Istanbul, let u 11:50 sati. Dolazak u Istanbul planiran je u 17:20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta (TK1023) na relaciji Istanbul – Sarajevo, planiran je u 20:00 sati. NAPOMENA: Putnici predaju prtljag na aerodromu u Barceloni, a preuzimaju na aerodromu Sarajevo. Dozvoljena težina prtljaga do 30 kg + 7 kg ručnog prtljaga. Dolazak u Sarajevo planiran je u 19:50 sati po lokalnom vremenu. Kraj usluge.

Cijena aranžmana iznosi 690,00 KM

Za rezervacije i uplate avansa od 600 KM

do 20.12.2021., na ime rezervacije i uplate avio karte

U cijenu putovanja uračunato je:

- avio prevoz (ekonomska klasa) na navedenim relacijama Sarajevo – Istanbul – Barcelona i Barcelona – Istanbul– Sarajevo,

aviokompanijom Turkish Airlines (obroci i piće na svim letovima prema pravilima avio kompanije),

- prtljag 30 kg + 7 kg ručni prtljag na svim letovima,

- transfer aerodrom Barcelona – hotel – aerodrom Barcelona,

- 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Barceloni, u dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim krevetom,

- usluge pratioca grupe tokom putovanja,

- troškovi organizovanja putovanja, PDV.

U cijenu putovanja nije uračunato:

- aerodromske, sigurnosne i druge takse 300,00 KM – plaćaju se u agenciji,

(aerodromske takse na aerodromima Sarajevo, Istanbul, Barcelona)

- polisa obaveznog međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja 10 KM, za osobe od 60 do 70 godina godina polisa             iznosi 20 KM,

- doplata za 1/1 sobu  280,00  KM,

- izleti i obroci koji nisu navedeni u programu,

- individualni troškovi putnika

- Obavezna doplata za boravišnu taxu cca 2,00 € po osobi i noćenju. Plaćanje na licu mjesta. Djeca do 12 godina ne plaćaju boravišnu pristojbu.

Napomena:

- Moguća je promjena redoslijeda fakultativnih izleta i posjeta u skladu sa vremenskim i drugim uslovima, što ne može uticati na kvalitet programa.

- Informativna cijena javnog gradskog prevoza: pojedinačna karta 2,40 €; karta za 10 vožnji 11,35 €

- Informativna fakultativna ponuda izleta i ulaznica (plaćanje na licu mjesta, prijava u agenciji kod rezervacije). Cijene podložne promjeni na dan putovanja, u zavisnosti od promjene cijena od strane pružaoca usluga i broja prijavljenih putnika:
•    ulaznica za Park Guel 15 €, djeca 7-12 godina 7 €

•    Flamenco show uz piće 45 € djeca do 8 godina 22,50 €
•    izlet na Montserat 45 €, djeca do 12 godina 25 € (min. 15 prijavljenih putnika)
•    cjelodnevni izlet Figueras–Girona 60 €, djeca do 12 god. 40 €  (min. 15 prijavljenih putnika). Cijena ne uključuje ulaznicu

za  Dalijev muzej. Informativna cijena 15 €, plaća se na licu mjesta, djeca do 8 godine ne plaćaju ulaznicu
•    Camp Nou Tour 30 €, djeca 4-10 godina 24 €

 NAPOMENE: Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta.

 

PROCEDURE ZA ULAZAK TURISTA IZ TZV. TREĆIH I RIZIČNIH ZEMALJA U ŠPANIJU U USLOVIMA COVID – 19,                              

NA DAN 20.11.2021.:                       

  • Putnici koji dolaze u Španiju (uključujući i djecu do 6 godina) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španije, ili putem mobilne aplikacije SpTH www.spth.gob.es. 
  • Pravilno ispunjeni formular generira QR kod koji je obavezno predočiti avio prevozniku prilikom ukrcaja te na graničnom prelazu prilikom ulaska u zemlju, putem mobilnog telefona ili na ispisanom obrascu. Informacije se koriste isključivo u svrhu zdravstvenog nadzora, u skladu sa španskim zakonodavstvom.
  • Uz izuzetak djece do 6 godina, svi putnici iz rizičnih zemalja, prilikom ulaska u Španiju, osim SpTH zdravstvenog obrasca, moraju predočiti i potvrdu o vakcinaciji, na engleskom jeziku.
  • Potvrda se smatra važećom 14 dana od zadnje doze vakcine (prve i jedine doze, ako se radi o vakcini za koje je predviđena jedinstvena doza). Prihvataju se vakcine koje je odobrila Europska agencija za lijekove (EMA) ili Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Detaljne informacije vezane za ulazak u Španiju možete pogledati na stranicama MVEP-a ili na web stranici Ambasade Španije u Sarajevu: www.exteriores.gob.es/Embajadas/SARAJEVO/en/Pages/inicio.aspx

Preporučujemo  medjunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, Triglav osiguranje dd Sarajevo.