NOVA GODINA 2022 // TURSKA – ANTALYA - objavljeno: 19.11.2021 | kategorija: Ino destinacije

NOVA GODINA

2022

A N T A L Y A

 

Dočekajte Novu 2022.  godinu u najljepšem gradu Mediterana.
Nijedan grad na Sredozemnom moru nema toliko mnogo za ponuditi kao Antalya – glavni grad istoimene provincije i turistički centar Turske rivijere. Atraktivne gradske četvrti, ulice ukrašene palmama i oleandrima odaju urbani stil življenja i vedar mediteranski šarm, dok njen romantični stari grad podsjeća na Bizantisku i Otomansku prošlost i nudi obilje istorijskih priča. S jedne strane Taurus planina i njeni snijegom prekriveni vrhovi u jugozapadnoj kulisi strmo odsječene Lykiske morske obale, a sa istočne strane Pamfilijske ravnice sa mirisnim plantažama limuna i narandži.

Dođite na biser Turske rivijere i doživite novogodišnju atmosferu ovog čarobnog mjesta.

 

1.DAN – 8./10. DAN

Boravak u Antaliji u izabranom hotelu sa mogućim obilascima Antalije i okolnih mjesta (fakultativno) po želji grupe.

HOTELI

30.12.

30.12.

8 dana

10 dana

Porto Bello 5* – AI

999

1.149

Sherwood Exclusive Lara 5*

999

1.149

IC Green Palace 5* – UAI

1.099

1.299

Delphin Imperial 5* – UAI

1.249

1.499

 

Cijene važe za rezervacije do 30.11.2021

 Ne zaboravite na neodoljive novogodišnje popuste u velikim tržnim centrima Antalije,Gdje svjetski poznate marke daju popuste i do 75% !

 Cijena aranžmana uključuje:

•Avio prevoz  Sarajevo-Antalija-Sarajevo

• 7 / 9 noćenja u hotelu 5*  AI / UAI

• Transfer aerodrom-hotel-aerodrom

•Kompletnu organizaciju putovanja

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

• Putničko-zdravstveno osiguranje 10KM

• Aerodromske takse 195KM (obavezno)

• Doplatu za jednokrevetnu sobu  

• Fakultativne izlete         

• Gala večera  80-100 Eura (obavezno) 

 

Fakultativni izleti : 

Antalya City Tour

Ova ekskurzija preporučuje se turistima kako bi upoznali najatraktivnija mjesta i shopping centre grada Antalija.

Ekskurzija počinje posle doručka i traje do kasnih popodnevnih časova. Razgledanje čuvene Konyaalti plaže, starog grada – tvrđave Kaleici, vodopada, kao i mnogih drugih znamenitosti ovog prelepog Mediteranskog grada. Turisti dobijaju informacije o historiji i kulturi ove regije u autobusu tokom panoramskog razgledanja grada. Ručak koji je uračunat u cijenu ekskurzije, gosti će imati u tipičnom turskom restoranu sa fenomenalno spremljenim turskim specijalitetima. Kupovina kože i zlata će biti u poznatim turskim fabrikama koje su u svijetu poznate po kvalitetnim proizvodima. Kasno popodne ekskurzija se završava povratkom u hotel.

 

Tursko kupatilo

Nikako ne smijete propustiti odlazak u hamam, još jedno iskusstvo nećete zaboraviti. Tretman Vam neće samo pomoći u odstranjivanju mrvih ćelija sa Vaše kože nego će i osvježiti Vaše tijelo i smiriti Vas. Teplak, hamam osoblje, pobrinuce se za Vas, ukoliko želite masažu ili nešto drugo.  Teplak, na turskom znači, ljudi koji pomažu klijentima tokom tretmana pranja i ribanja u hamamu. Ribanje (piling) čisti pore, otklanja mrtve ćelije sa kože, reguliše rad srca i krvni pritisak. Vraća koži sjaj i mehkoću.

 

Demre – Myra – Kekova 

Ovo je jedna od najpopularnijih tura među našim programima. Jedinstveno putovanje, koje Vam pruža mogućnost, da uživate u drevnoj historiji, i ujedno opuštanje na jahti, dok posmatrate potopljena ostrva. Duž sjeverne obale, možete vidjeti ostatke kuća, fascinantan linijski niz nekropola, koji predstavlja jedinstveni primjer pogrebne arhitekture. Neizostavanlokalitet je i crkva Sv. Nikole, koji je rođen ovdje. Uživajte u ovom cijelodnevnom obilasku, u kombinaciji jahte i autobuskog prevoza.

Mira – Smješten u gradu Demre, Mira je bila jedna od najvažnijih šest likijskih gradova. Prvobitno primorski grad, koji je gomilanjem mulja iz Demre potoka, ostao udaljen nekoliko milja od mora. Ostao je napušten u IX vijeku, nakon arapske invazije. Vrijedi posjetiti grobnice i amfiteatar.

Simena (Kekova) – važi za jedno od najljepših mjesta u regionu, do koje se može doći brodom. Ono što ce Vam, privuci pažnju dok se budete približavali obali, jeste likijski sarkofag u moru.

Demre je grad, u kojem je Djeda Mraz prvi put donio radost. Ustvari, bio je to Sveti Nikola, koji je živeo i radio u Demreu, danas nama poznat kao Božić Bata. Crkva koja nosi njegovo ima, podignuta je XI vijeku.

Cayagzi – nalazi se 5km zapadno od grada Demre, u rimskom dobu poznatiji kao Andriake, ima nekoliko ruševina iz tog perioda, pristojne plaže i malu luku.

 Perge, Aspendos, Side i vodopadi Manavgat

 Perge – osnovan oko 1200 godina p.n.e, najbliži po značaju rimskih ruševina u Antaliji, vrijedi ga posjetiti.

Aspendos – Smještan malo dalje od Antalije, datira iz V vijeka p.n.e. Dobro očuvani rimski teatar, izgrađen oko II vijeka, bio je korišćen i od strane Seldžuka. Sa kapacitetom od preko 17.000, koristi se i danas za razne manifestacije i priredbe.

Side – Side je bio drevni pomorski grad Pamfilija, takođe je bio i jedan od najvažnijih trgovinskih centara u antičkom dobu, dok je danas jedan od najpopularnijih ljetovališta u Turskoj.

Manavgat vodopadi – se nalaze na rijeci Manavgat, na 3 km od grada Manavgat, u blizini grada Side. Vodopade je najbolje posmatrati sa velikih visina.                                                     

Napomena:

Organizator  zadržava pravo izmjene redosljeda pojedinih sadržaja u programu.
Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju.
Avio Express Travel nije odgovoran za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.
Sa prvom uplatom prihvatate opće uslove putovanja turisičke agencije Avio Express Travel.