BALI avionom iz Sarajeva 01.10.2021. - objavljeno: 17.08.2021 | kategorija: Daleka putovanja

EGZOTIČNI BALI

AVIONOM IZ SARAJEVA

01.10.-12.10.2020.

Unatoč činjenici da je Bali jedna od najpoznatijih egzotičnih destinacija za putovanje, je duboko u sebi još uvijek tradicionalni indonezijski otok, pravo srce Azije. Šarena i za nas neobična kultura sa bezbrojnim festivala, nježnim i prijateljskim ljudima sa širokim osmjesima, pješčanim plažama i tropskom krajolikom. Sve to je Bali. I da ne zaboravimo: cijene su niske! Druge destinacije u Aziji vjerojatno će ponuditi ljepše plaže, nego što su na Baliju, ali Bali može ponuditi još više. Prvo, tu su niske cijene. Na Baliju možete si priuštiti odličan aktivnosti, izlete, masaže, večere i kupovinu po zaista pristupačnim cijenama. Uz užitaka na plaži i bazenu, preporučujemo, da pogledate otok. Posjetite sela, bujnu džunglu, Istražite vulkane i nacionalne  parke  sjevernog  i  središnjeg  dijela  otoka.  Nadahnut  će  vas  mirisni  i  šareni hramovi gdje se uvijek održava slavlje. Postoje i brojnipustolovni testovi i sportske aktivnosti. Suprotno općem mišljenju, Bali nije poznat po plažama s bijelim pijeskom i nema ih po cijelom otoku, ali ih mozete pronaci u blizini hotela, jer se jedino tu i mogu vidjeti – Nusa dua.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.i 2.dan – Sarajevo – Istanbul – Bali

Okupljanje na sarajevskom aerodromu u 18:00 sati. Let na relaciji Sarajevo – Istanbul TK1026 u 20:40. Planirani dolazak u Istanbul je u 23:40. prelazak na let za Bali u  24.02. u 02:10. Planirano slijetanje na Bali je u 19:30 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme i nocenje.

3.do 10. dan – Bali

Doručak, Slobodan dan za uživnaje u suncu, moru i preljepim plažama, ovog prelijepog otoka ili moguci odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta. Noćenje

11 i 12. dan Bali – Istanbul – Sarajevo

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u 16:00. Check in na let Turkish airlinesa u 21:00 na relaciji Denpasar – Istanbul. Planirani dolazak u Istanbul je u 04:50 po lokalnom vremenu. Po slijetanje u Istanbul, slijedi presjedanje na let za Sarajevo u 07:30. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 08:20 po lokalnom vremenu.

***CIJENA: 1999 KM –  hotel 4* / 2199 KM – hotel 5*

Cijene vrijede za rane rezervacije do 31.08.2021.

***CIJENA ZA REZERVACIJE POSLIJE 31.08.2021. SE UVECAVA ZA 150 KM

 

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA***

***MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

*** PRILOKOM UPLATE REZERVACIJE PUTOVANJA, DUŽNI STE DOSTAVITI KOPIJU PASOŠA U AGENCIJU

CIJENA UKLJUČUJE:

•            Prevoz avionom prema itinereru putovanja sa ukljucenim taksama (Ekonomska klasa) – Turkish Airlines

•            Transfere od aerodroma do hotela i nazad

•             Smještaj u hotelu sa 4*/5* na bazi 9 noćenja na Baliju na bazi nocenja sa doručkom – Hoteli u oblasti Nusa Dua ili tanjung Benoa

•             Usluge i troškove organizacije putovanja.

•             Pratioc putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

•             Medjunarodno putničko osiguranje 25 KM za osobe do 60 godina, za osobe od 60 do 70 godina – 50 KM

•             Fakultativne izlete – Cijene ce biti nakandno objavljene

•             Doplata za jednokrevetnu sobu 4* – 300 KM – 5* 450 KM

•             Za realizaciju programa potrebno je minimalno 15 prijava

FAKULTATIVNI IZLETI:

Uključuje: predstavljanje tradicionalnog plesa Barong i Kris koji simboliziraju borbu dobra i zla, posjetu selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta (balinežanske maskote), selo Kintamani iz kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur, te sveti izvor Tampak Siring – lokalno stanovništvo vjeruje da izvor daruje vječnu mladost. Rucak ukljucen u cijenu i ulaznice.

UBUD, cjelodnevni izlet, 8 sati

Uključuje: posjet Ubud Tengenunan vodopade, Batuan hram, Ubud Tegalalang rizne terase, šuma majmuna, Kraljevska palaca, trznica, Ručak ukljucen u cijenu izleta i ulaznice. Tanah lot i Bedugul, cjelodnevni izlet,8 sati U ovom izletu cemo posjetiti Tanah Lot hram, jezero Beratan, Hram Ulun danu, , kraljevski hram Taman ayun Rucak i ulaznice uklucene u cijenu.

Ulutawu hram + Kuta + vecera u Jimbaran restoranu, cjelodnevni izlet, 8 sati

Uključuje odlazak do Kute koji je najveće turističko središte na Baliju. Poznat je po plažama za surfere. Po dolasku u Kutu slobodno vrijeme za samostalno istraživanje. Nastavak izleta do Oleh Oleh trgovine gdje možete kupiti suvenire, tradicionalne Indonezijeke proizvode, slike… Nakon shoppinga izelt se nastavlja posjetom

veličanstvenom Ulutawu hramu koji se nalazi na rubu stijene, a izlet se završava vecerom u restoranu na Jimbaran plaži – morski plodovi

Ibis Styles Bali Benoa Hotel ili sličan:

Dizajniran za oboje; posao i razonodu Ibis Styles Bali Benoa Hotel je savršeno smješten u blizini najpoznatije ali i najljepše plaže na Baliju – Nusa Dua, do koje dolazite nakon svega nekiloko minuta lagane šetnje. S ovog mjesta, gosti mogu imati lagan pristup svemu što ovaj ljupki grad može ponuditi. Za razgledavanje grada i lokalnih atrakcija ne morate ići daleko jer se hotel se nalazi u blizini vodeni sportovi Tanjung Benoa, plaža Nusa Dua , Museum Pasifika.