DUBAI + ABU DHABI 20.11.- 25.11.2020. - objavljeno: 11.09.2020 | kategorija: Daleka putovanja

SPECIJALNA PONUDA!

DUBAI   + ABU DHABI!

20.11-25.11.2020.

5 NOĆENJA / 3 NOĆENJA DUBAI + 2 NOĆENJA ABU DHABI! DIREKTAN LET SA FLY DUBAI!

MILLENNIUM PLACE BARSHA HEIGHTS 4* DUBAI – OCJENA HOTELA NA BOOKING.COM 8,3!!!

HOTEL ROYAL ROSE 5* ABU DHABI – OCJENA HOTELA NA BOOKING.COM 8,6!!!

Glamurozni, uvijek eksponirani dragulj Ujedinjenih Arapskih Emirata živi za Vašu pažnju! Okupan suncem tokom cijele godine, Dubai je elitna turistička destinacija. Doživite čari najmodernije arhitekture na planeti, raskošne palete luksuznih hotela, vrhunskih klubova i barova. Okružen toplim morem s jedne strane i beskrajnom romantičnom pustinjom s druge strane, Dubai privlači sve, od turista do poslovnih ljudi, koji u ovom glamuroznom gradu kontrasta, u egzotičnom dodiru Istoka i Zapada, uvijek mogu pronaći nešto što će im probuditi radoznalost i maštu.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 20.11.2020. (PETAK), SARAJEVO – DUBAI

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 15.00h. Let broj FZ 762 avio kompanije Fly Dubai za Dubai u 17.25h. Slijetanje na međunarodni aerodrom Dubai u 02.00h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti  slijedi transfer do hotela u Dubaiju. Smještaj i noćenje.

2. DAN, 21.11.2020. (SUBOTA), DUBAI

Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u Muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela. Slijedi odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput hotela Atlantis The Palm (pauza za fotografisanje).

Razgledanje nastavljamo odlaskom do marine gdje ćemo se odmoriti i osvježiti a zatim preko najšire ulice Šejh Zejd i kroz novi Dubai otići do najviše građevine na svijetu, tornja Burj Khalifa (828 m, mogućnost posjete uz doplatu). Razgledanje završavamo posjetom najvećem i najposjećenijem shopping centru na svijetu – Dubai Mall.

Mall je glavna atrakcija Dubaija! Zahvaljujući raznovrsnom sadržaju, “Dubai Mall“ je postao najposjećeniji tržni centar na svijetu. Godišnje ga posjeti više od 65 miliona ljudi! Otvoren je 2008. godine, u sklopu kompleksa vrijednog 20 milijardi dolara, čiji su dio i Burdž Halifa i Dubai fontana. Ono što ga izdvaja od ostalih nisu prodavnice luksuznih brendova, već obilje propratnog sadržaja. Na prostoru od 1.124.000 kvadratnih metara, pored 1.200 butika, nalaze se i tematski zabavni parkovi, 22 kina, hotel sa 250 soba, replika čuvene londonske ulice Regent, klizalište, skijalište, akvarijum, vodopad, fontane… Zanimljiv je podatak da se u njemu dešava više pješačkog saobraćaja nego na Ajfelovom tornju, Nijagarinim vodopadima i Diznilendu zajedno. Ispred Dubai Malla, na vještačkom jezeru, nalazi se još jedna veleljepna građevina – najveća fontana na svijetu. Izgradnja ove 275 metara duge vodene skulpture koštala je 218 miliona dolara. Fontana je osvijetljena sa 6.600 reflektora i 25 projektora u boji. Izbacuje mlaz vode do 73 metara visine, a snopovi svjetlosti koje stvara mogu se vidjeti i na 32 kilometara udaljenosti. Ova nesvakidašnja igra vode, svjetlosti i boja praćena je muzikom – tradicionalnim arapskim numerama i modernim svjetskim hitovima.

Prije povratka u hotel, slobodno vrijeme za shopping i promatranje magičnih fontana. Noćenje.

3. DAN, 22.11.2020. (NEDJELJA), DUBAI

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od novootvorenih tematskih parkova (IMG Worlds of Adventure, Butterfly Garden). U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet – jeep safari s večerom (uz doplatu). Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai. Noćenje.

4. DAN, 23.11.2020. (PONEDJELJAK), DUBAI – ABU DHABI (140km)

Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer prema Abu Dhabiju. Po dolasku u Abu Dhabi (vožnja traje cca 2h) slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 malih ostrva razasutih ispred obala grada. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne kvartove grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Nakon pauze kraći obilazak nove atrakcije Abu Dhabija – Ferrari World. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 24.11.2020. (UTORAK), ABU DHABI

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od shopping centara ili u jedan od najvećih vodenih parkova u Emiratima: YAS WATERWORLD (uz doplatu).

U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet u muzej LOUVRE (uz doplatu). Muzej je osnovan 2017. godine, i dio je sporazuma između grada Abu Dhabija i francuske vlade.

Smješten je na ostrvu Saadiyat na preko 260.000m2, što ga čini najvećim muzejom na arapskom poluotoku, a očekuje se da će konačni trošak izgradnje da iznosi oko 600 miliona eura. Poslijepodne mogućnost fakultativnog izletau drugi najskuplji hotel ikad izgrađen, EMIRATES PALACE (uz doplatu). Opustite se uz popodnevni čaj u veličanstvenom ambijentu ovog poznatog hotela, posjetite luksuzni Le Café, probajte najukusnije delicije i uživajte u izvrsnoj usluzi i raskošnom dekoru Emirates Palace hotela. Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

6.             DAN, 25.11.2020. (SRIJEDA), ABU DHABI – DUBAI

Rani doručak. Slijedi transfer na aerodrom Dubai i let FZ761 za Sarajevo u 12.55h. Dolazak u Sarajevo u 16.15h. Kraj putovanja.

CIJENA: 1.189,00 KM (apt takse uključene u cijenu!) za rezervacije do 30.09.2020!

Cijena nakon 30.09.2020. iznosi 1.289,00 KM.

U cijenu je uključeno:

- Povratna avio karta na relaciji Sarajevo- Dubai -Sarajevo (ekonomska klasa, dozvoljeni prtljag 20kg po osobi,

ručni prtljag 7kg po osobi. Svaki dodatni prtljag se posebno naplaćuje),

- Sve aerodromske takse,

- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu MILLENNIUM PLACE BARSHA HEIGHTS 4*DUBAI ili sličan

https://www.millenniumhotels.com/en/dubai/millennium-al-barsha/#home

- 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu ROYAL ROSE 5* ABU DHABI ili sličan

- http://www.royalrosehotel.com/

- Svi bus transferi na destinaciji

- Kompletna organizacija putovanja i usluge vodiča na našem jeziku tokom boravka

U cijenu nije uključeno:

-              Viza za UAE 180,00 KM (potrebna jasna kopija pasoša – važnost pasoša minimum 6 mjeseci nakon povratka sa putovanja; skenirana slika u boji; rok za izdavanje vize je 10 radnih dana; putnici sa pečatom države Izrael u pasošu ne mogu dobiti vizu),

- Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje (plaća se na licu mjesta),

- Fakultativni izleti i napojnice (plaćaju se na licu mjesta kod našeg predstavnika u USD ili EUR, minimalno 15 putnika za realizaciju fakultativnih izleta)

- Putničko-zdravstveno osiguranje 10,00 KM za osobe do 60 godina. Za osobe od 60 do 70 godina plaća se dupla

polica osiguranja (20,00 KM).

- Osiguranje od otkaza putovanja 25 KM po osobi , za izdavanje police osiguranja od otkaza potrebno je uplatiti kompletan iznos aranzmana odmah.

- Negativan PCR test potreban za ulazak u UAE , ne stariji od 96 sati.

- Doplata za jednokrevetnu sobu 450,00 KM

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika i kursa: 1 USD = 1,70 KM. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika. Agencija ne odgovara za bilo kakvo kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja bh pasoša ili ne.

Za putovanje važe Opći uslovi putovanja.

UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI

Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati

Geografski položaj: istočni dio arapskog poluostrva, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.

Površina: 83.600 km2

Broj stanovnika: cca 8,3 milion

Glavni grad: Abu Dhabi

Jezik: arapski (službeni), a govore se engleski, urdu, perzijski i malajski

Religija: 96% muslimani, 4% ostali Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi Novčana jedinica: emiratski dirham (AED),

Kupovina: zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi…

Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata bez prekida preko sedmice, osim petkom od 14 do 22 sata. Nezaobilazni Dubai s razlogom zaslužuje svoj naziv “glavnog shopping centra na Bliskom Istoku”.

Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke pantalone i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.

Hrana i piće: Zastupljena internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma – janjetina ili

piletina s povrćem, arapski hljeb; falafel – pržena ćufteta od leblebije i začina, humus – namaz od leblebije, tabbouleh – libanska salata od peršina, bulgura, mrkve i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s

roštilja. Preporučujemo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima

s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.

Napon struje: 220/240 V (potreban adapter)

Vakcinisanje: nije potrebno

Mobilne mreže: nekoliko lokalnih operatera, korisnici BH Telecom mreže mogu komunicirati bez poteškoća. WiFi

internet konekcija dostupna u skoro svim hotelima.

Pozivni broj zemlje: +971

Korisne web stranice: www.dubaitourism.co.ae , www.uaetourism.ae

Dubai – Fakultativni izleti

DUBAI – CITY TOUR/cjelodnevni obilazak grada

Obilazak obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom u muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Slijedi vožnja brodićem „abra” u drugi dio grada, gdje se mogu otkriti neponovljivi mirisi, boje i okusi raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila te posjeta najvećem bazaru zlata na svijetu. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput Atlantis The Palm (pauza za fotografiranje). Nastavak vožnje pored nove marine do najšire ulice Šejh Zejd i kroz novi Dubai do najviše građevine na svijetu, Burj Khalife (828 m). Razgledanje završavamo posjetom najvećem shopping centru Dubai Mall.

Cijena po osobi: cca 56,00 USD

DUBAI – MIRACLE GARDEN + GLOBAL VILLAGE

Cijena po osobi: cca 37,00 USD

ABU DHABI – LOUVRE

Cijena po osobi: cca 75,00 USD

ABU DHABI /cjelodnevni izlet

Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, administrativni centar zemlje i sjedište naftne industrije. Dvosatna vožnja pustinjskim krajolikom. Grad odlikuje mnoštvo modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Obilazak džamije Šejha Zejda, jedne od najvećih džamija na svijetu, remek djelo neoislamske arhitekture. Posjeta Heritage Village, Marini Mall shopping centar u marini radi ručka (fakultativno) i shoppinga.

Nakon ručka imat ćete priliku vidjeti hotel Emirates Palace (pauza za slikanje, ne ulazi se u hotel), pijacu datulja … Vožnja kroz Saadiyat Island, ostrvo koje će za nekoliko godina postati svjetsko središte kulture i umjetnosti s najvećom koncentracijom muzeja u ovome dijelu svijeta. Nastavak vožnje do Yas Islanda gdje se nalazi najveći tematski park na svijetu Ferrari World, gdje se na 86.000 m2 nalazi dvadesetak atrakcija za ovisnike o adrenalinu. Povratak u Dubai.

Cijena po osobi: cca 56,00 USD

DUBAI – Dhow MARINA CRUISE

Vožnja tradicionalnim brodom Dhow po zaljevu u trajanju od 2 sata, gdje će Vam tokom plovidbe poslužiti večeru (piće nije uključeno u cijenu). Doživljaj grada noću, pravi je doživljaj!

Cijena po osobi: cca 56,00 USD

DUBAI – JEEP SAFARI s večerom

Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai u večernjim satima.

Fakultativni izlet uključuje:

•              Večeru (predjelo, glavno jelo, desert)

•              Piće (alkoholna pića se naplaćuju)

•              Fotografiranje u tradicionalnoj arapskoj odjeći

•              Plesni program uključujući trbušni ples

•              Kana (Hana) tetoviranje

•              Jahanje kamila (deva)

•              Vožnja četverotočkaša- quad (naplaćuje se 150-200 AED)

•              Pušenje nargile

Cijena po osobi: cca 56,00 USD

Važne napomene:

-              Plaćanje fakultativnih izleta se vrši na licu mjesta u USD ili EUR i zavisi od broja prijavljenih putnika (min 15 pax)

-              Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.

-              Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta previđenih programom podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (vremenskim uslovima, radovima na saobraćajnicama ili lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom ili slično).