ITALIJA i AUSTRIJA 22.03.2020. & Sajam Asphaltica 2020 - objavljeno: 19.12.2019 | kategorija: Autobus

I T A L I J A (Veneto i Trentino)  I  A U S T R I J A ( Tirol )

sa SAJMOM  ASPHALTICA  2020.  VERONA

22.03. – 26.03.2020. / autobus

1.dan 22.03. SARAJEVO-AFFI /OKOLINA VERONE   Polazak autobusom ispred Zemaljskog muzeja u 05.00 sati. Putovanje maršrutom: Zenica,Sl.Brod, Zagreb, Ljubljana do Verone/šire područje Verone/. Po dolasku, smještaj  u hotel. Noćenje.

2.dan 23.03.         AFFI – VERONA – RIVA DEL GARDA – AFFI   Doručak. Odlazak u Veronu. Posjeta sajmu. Turisti obilaze grad i imaju slobodno vrijeme. U popodnevnim satima odlazak u Riva del Garda,biser jezera Garda. Grad dragocjen kao dragulj. Riva del Garda se zapravo definira ovim izrazima: dragulj Gardskog jezera. Mjesto okruženo područjem koje karakteriziraju snažni kontrasti, a mediteransko raslinje snažno raste u podnožju stjenovitih litica koje strše plavim jezerom. Rocca, sada kuća Gradskog muzeja i Umjetničke galerije; Apponale kula, trgovački i sajamski centar u prošlosti; Palazzo Pretorio, u kojem se nalaze lože sa rimskim, srednjovjekovnim i modernim nadgrobnim spomenicima, i povijesni Palazzo del Comune; Crkve Inviolata i S. Maria Assunta, dva važna primjera barokne arhitekture….. Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel.  Noćenje.

3.dan 24.03.         AFFI – MUZEJ SWAROVSKI – INNSBRUCK – BRESSANONE – AFFI   Doručak. Odlazak prema Innsbrucku i u njegovoj okolini ćemo posjetiti muzej Swarovski. U Svjetovima kristala Swarovski možete iskusiti čaroliju kristala u novoj dimenziji: jedinstven spoj savremene umjetnosti, historije i fascinantne prirode.Okruženi prekrasnim prirodnim pejzažima tirolskih planina, Svjetovi kristala Swarovski pružaju užitak za sva vaša osjetila. Prepustite se doživljaju blještavog svijeta kristala koji će vas oduševiti. Swarovski svjetovi kristala osvojit će vas na prvu. Areal već na početku iznenađuje svojom arhitekturom i instalacijama umjetnosti poput tornja za igru, kristalnog oblaka koji se sastoji od više od 800.000 ručno sastavljenih kristala te restoranom i kafićem Daniels Kristallwelten. Café & Restaurant. Tamo možete uživati ne samo u internacionalnim i sezonskim jelima, već i u najfinijim slasticama. Kako biste dan proveden u Divu ostavili u najboljem sjećanju,  izaberite jednu od brojnih blještavih uspomena iz njihove trgovine…. U dogovoreno vrijeme odlazak u Innsbruck, glavni grad pokrajine Tirol. U srcu Alpa sastaju se prošlost i budućnost: svjetski poznati spomenici Innsbrucka svjedoče o bogatoj historiji – rame uz rame s postmodernističkom, vrhunskom arhitekturom poznatoj u međunarodnim razmjerima. Hofburg, dvorac Ambras, Ottoburg i bazilika Wilten pripovijedaju o burnoj historiji grada Innsbrucka koja je povezana s imenima kao što su Philippine Welser ili Andreas Hofer. Car Maksimiljian I, najpoznatija je osoba među onima koji su ostavili pečat u ovom gradu…… U povratku u Affi, posjetićemo još jedan grad vrijedan pažnje uTirolu. Bressanone je grad okružen zamkovima i tvrđavama. U starijem dijelu grada,  ulice su uske, a srednjevjekovne kuće pastelnih boja oslikavaju pravi alspki šarm. Ovaj grad je užurban i nudi nebrojeno mnogo aktivnosti. To je savršeno mjesto da se probaju svi gurmanski specijaliteti Južnog Tirola. Ni historijska nota ne zaostaje za ostalim ponudama ovog grada. Katedrala na trgu datira još iz 10. vijeka, a takođe iz tog perioda su i savršeno očuvane freske koje se nalaze unutar nje….. I još mnogo toga. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje. 

4.dan 25.03.                        AFFI – MERANO – BOLZANO – AFFI   Doručak. Poslije doručka odlazak u Merano. Grad je smješten je na ulasku u Passeier dolinu, kroz koju protiče istoimena rijeka.  Stari dio grada pun je tržnica, ljupkih kafića i restorana. Najautentičnije mjesto da osjetite sve čari ove regije, kao i lokalne kuhinje je Forsterbrau, svi turisti prvo to mjesto posjete pa je često gužva. Botaničke bašte Trauttmansdorff nalaze se u blizini…. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja u Bolzano. Biser sjeverne Italije, grad Bolzano, drugi po veličini i značaju pokrajine Trentino-Južni Tirol, već duži niz godina nosi laskavu titulu grada sa najkvalitetnijim životom. Tajna leži u njegovim stanovnicima koji generacijama njeguju drugačiji pristup životu. Skladnost različitih kultura i jezika čine da ovaj grad još više funkcioniše kao zajednica, a pravila se izuzetno poštuju. Bolzano je ovjekovječen starim dvorcima, a oduševljava i svojim elegantnim ulicama, bogatom gastronomskom ponudom i šarenim tržnicama. Savršeni pejzaži i izuzetno povoljna klima, spoj Mediterana i srednje Evrope Bolzanu daju poseban šarm. Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 26.03.                        AFFI-SARAJEVO   Doručak. Polazak prema Sarajevu. Pauza u trgovačkom centru Tiare u trajanju od 2 sata. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.

  

 

CIJENA ARANŽMANA: 690 KM po osobi u 1/2 sobi , doplata za 1/1 sobu 160 KM