NOVA GODINA // ITALIJA – UDINE / TRST // Specijalna ponuda - objavljeno: 06.11.2019 | kategorija: Autobus

SPECIJALNA PONUDA

NOVA 2020 GODINA

ITALIJA – UDINE

01.dan  30.12.19.            SARAJEVO-LJUBLJANA-UDINE
Polazak autobusom u 05.00 sati ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja preko Zenice, Doboja, Bos. i Sl. Broda, Zagreba do Ljubljane sa usputnim pauzama. Dolazak u LJUBLJANU u popodnevnim satima. Obilazak slovenačke prijestonice uz razgledanje najlepših dijelova historijskog centra grada: Prešernov trg sa spomenikom čuvenom slovenačkom pjesniku France Prešernu i Franjevačkom crkvom, Tromostovlje – remek djelo slovenačkog arhitekte Plečnika na rijeci Ljubljanici, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most – jedan od najvoljenijih simbola Ljubljane, panoramski osvrt na Ljubljanski grad – srednjovjekovni zamak koji kruniše brdo koje se uzdiže iznad historijskog centra grada…. Nastavak vožnje prema Udinama. Po dolasku, smještaj u hotel. Nocenje.

02.dan  31.12.19.            TRST
Doručak. Odlazak u cjelodnevnu posjetu Trstu. Razgled najznačajnijih znamenitosti grada: PIAZZA DELL´UNITA – FONTANA 4 KONTINENTA – VERDIJEVO KAZALIŠTE – RIMSKO KAZALIŠTE – CRKVA SANTA MARIA MAGGIORE – BRDO SAN GIUSTO. Po završetku razgleda, slobodno vrijeme za pravu italijansku kafu, shopping… Potom odlazimo u razgled jednog od najpoznatijih tršćanskih motiva – DVORCA MIRAMARE. Dvorac je dao sagraditi habsburški nadvojvoda Ferdinand Maksimilijan 1860 god., a u njemu je svojevremeno često boravila i popularna carica Sisi. Osim samog dvorca i parka, zanimljive su i šetnice koje ga okružuju i s kojih se pruža izvrstan pogled na grad, more i okolicu. Slobodno vrijeme za individualne programe. Povratak u Udine. Odlazak na organizovani doček Nove godine na trgu uz koncert, iznenadjenje ……..SRETNA NOVA 2020. !!!!  Nocenje.

03.dan  01.01.20.            UDINE-GORIZIA-UDINE
Kasniji doručak . Odlazak u razgled grada: Trg slobode, za koji kažu da je najljepši  venecijanski trg na čvrstom tlu. Za njegovu besprijekornu eleganciju zaslužne su dvije građevine koje su svjedoci više od tri stoljeća vladavine Venecijanske republike nad ovim gradom: “Loggia del Lionello” i “Loggia si San Giovanni”, iznad koje se nalazi i poznati toranj sa satom “Torre del Orologio”, replika onog mnogo poznatijeg na Trgu svetog Marka u Veneciji. Gradom, ipak, dominira dvorac (Castello) smješten na brežuljku, koji se izdiže iznad Trga slobode. Oko njegovog nastanka isprepliću se brojne legende. Najintrigantnija je ona da su brežuljak napravili podanici ozloglašenog mongolskog vojskovođe Atile. Na njegov zahtjev, zemlju su do ovog mjesta prenosili u kacigama, napravivši tako vještačko uzvišenje kako bi Atili priuštili zadovoljstvo da promatra Akvileju, rimsku vojnu koloniju, u plamenu. U dogovoreno vrijeme odlazak u Goricu. Nova Gorica je slikovit i živopisan gradić na granici Slovenije sa Italijom. Tačnije, Nova Gorica i Gorica (Gorizia) s talijanske strane danas su jedan isti grad ali u dvije države. Kada ste u Gorici (bilo kojoj) nemate osjećaj razdvojenosti dva grada. Nigdje nema graničnih prijelaza, više nema ni razlike u valuti, jezična razlika postoji utoliko što slovenski i italijanski nisu nimalo slični, ali ne postoji problem u komunikaciji  s obzirom da i jedni i drugi govore oba jezika i da je stanovništvo izmiješano…. U večernjim satima povratak u Udine. Nocenje.

04.dan  02.01.20.            UDINE-OPATIJA-ZAGREB-SARAJEVO
Doručak. Odlazak u Opatiju bajnu. Guštanje u trajanju od 2 sata. Nastavak putovanja prema Sarajevu.Dolazak u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA:  FIRST MINUTE DO 30.11.2019.- 395 KM u 1/2 sobi,
POSLIJE OVOG  DATUMA
425 KM, doplata za 1/1 sobu 135 KM

Kalkulacija na bazi 40 osoba

U cijenu aranžmana uključeno:
*prevoz turističkim autobusom visoke klase NEOPLAN
*usluge preme programu u hotelu B&B UDINE 3* na bazi 3 noćenja/doručak
*stručni vodič i pratilac grupe iz agencije
U cijenu aranžmana nije uključeno:
* putničko zdravstveno osiguranje 10 KM