ITALIJA – S A I E BOLOGNA 2022. - objavljeno: 15.09.2022 | kategorija: Autobus

SAJAM  GRAĐEVINARSTVA  S A I E BOLOGNA 2022.

Program putovanja:

1.dan 18.10.        SARAJEVO – FERRARA

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u 05.00 sati. Putovanje preko Bos. /Sl. Broda, Zagreba, Venecije prema Ferarri. Po dolasku, smještaj u hotel. Odlazak u noćni obilazak grada. Stari renesansni dio grada na popisu je UNESCO-ve svjetske baštine od 1995. god. Grad je još uvijek okružen s 9 kilometara starim zidinama, većinom izgrađenim u 15. i 16. stoljeću. Uz one u gradu Lucca, zidine u Ferrari najbolje su očuvane renesansne zidine u Italiji. Najvažnija građevina je ZAMAK OBITELJI D'ESTE (CASTELLO ESTENSE) s četiri tornja, izgrađen od opeke u samom središtu grada i još mnogo toga….. Noćenje.

2.dan 19.10.        FERRARA – BOLOGNA – MONTECATINI TERME

Doručak. Poslije doručka odlazak u Bolonju. Posjeta sajmu gradjevinarstva. Turisti idu u obilazak Bolonje. U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja u Montecatini Terme. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan 20.10.        FIRENZE

Doručak. Odlazak u Firencu. Slijedi  razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Ponte Vecchio, Palaco Uffizi, Piazza della Signoria, Katedrala Santa Maria del Fiore…. (Godine 1982., UNESCO je uvrstio staro jezgro grada na popis svjetske baštine). Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Odlazak na stari grad Montecatini žičarom/fakultativno/. Noćenje.

4.dan 21.10.        OSTRVO ELBA

Doručak. Cjelodnevni izlet na ostrvo Elbu. Vožnja do Piombina, ukrcaj na trajekt i plovidba do mjesta Portoferraio, iskrcaj i obilazak ostrva. Elba je italijansko ostrvo u Toskani, u Tirenskome moru, smješten oko 50 km sjeveroistočno od Korzike i dio je nacionalnog parka Toskanski arhipelag – Parco Nazionale dell´ Arcipelago Toscano. Najsjeverniji dio ostrva udaljen je oko 10 km od obale Italije-. To je najveće ostrvo u toskanskom ostrvlju i treće po veličini italijansko ostrvo nakon Sicilije i Sardinije. Na otoku živi oko 32.000 stanovnika. Idemo čuti priču…… Slobodno vrijeme. Povratna plovidba i povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 22.10.        MONTECATINI TERME – OPATIJA

Doručak. Polazak prema Opatiji. Pauza u trgovačkom centru Marcon. U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja u Opatiju, biser Kvarnerskog zaljeva. Smještaj u hotel. Šetnja i slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan 23.10.        OPATIJA – SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme do 12 sati. Polazak u Sarajevo. Dolazak u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 860 KM po osobi u 1/2 sobi, doplata za 1/1 sobu 180 KM

Kalkulacija na bazi 40 putnika

 

Cijena aranžmana uključuje:

*prevoz lux turističkim autobusom;  hoteli 3* u Ferrari na bazi 1 n/d, Montecatini Termama na bazi 3 n/d

i Opatiji na bazi 1 n/d;  * povratna trajektna karta za ostrvo Elbu;* stručni vodič svo vrijeme putovanja *pratilac iz agencije

Cijena aranžmana ne uključuje:

*putničko zdravstveno osiguranje 12 KM , za osobe starosti preko 60 godina do 75 god. 24 KM

Ulaznice za sajam gratis, prethodna registracija

NAPOMENA: S obzirom na veoma kratke opcije za konačne rezervacije hotela, molimo potvrdu

putovanja u što kraćem roku