MAJ// Jezera sjeverne Italije – GARANTOVAN POLAZAK!!! // 11.05 – 15.05.2022 - objavljeno: 18.03.2022 | kategorija: 1. Maj

GARANTOVANI POLAZAK!!!!

JEZERA SJEVERNE ITALIJE – LAGO DI COMO/Como i Lecco/, LAGO DI  MAGGIORE ( Isola Superiore/Pescatori,  Isola Bella i Isola Madre, Stresa i Arona), Milano, Bergamo

1.dan   11.05.              SARAJEVO-SARONNO/MILANO/

Polazak autobusom ispred Zemaljskog muzeja u 05.00 sati. Vožnja relacijom Zenica, Doboj, Bos.-Sl.Brod,Zagreb,Ljubljana, Padova, Saronno, u blizini Milana. Dolazak u noćnim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan   12.05.             LAGO MAGGIORE-STRESA-ARONA

Doručak. Cjelodnevni izlet na jedno od mnogobrojnih jezera u pokrajini Lombardiji, na čarobno jezero Lago Maggiore, poznato po prekrasnim vilama i vegetaciji. Iz gradića Stresa vožnja brodom do Boromejskih ostrva: Isola Bella, Isola Pescatori i Isola Madre. Isola Bella je otok palača sa vrtovima na 10 terasa. Otkako se iz neplodne stijene pretvorio u rascvjetanu baštu, otok se pojavljuje kao galija koja pluta na plavim vodama Lago Maggiore……Isola Pescatori ili ostrvo ribara  je najromantičnije mjesto na Velikom jezeru sa svojim tipičnim zavojitim uličicama. Isola Madre je najveće od ova tri otočića kojim dominira palata Borromeo. Danas je otok mali zeleni raj poznat širom svijeta po profinjenim botaničkim kolekcijama.  Nakon povratka u Stresu, slobodno vrijeme za ručak. U povratku u hotel svratićemo i u slikoviti gradić  Arona gdje se nalazi spomenik Sv. Karlu Boromejskom – zvanog San Carlone. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Noćenje.

3.dan   13.05.             LAGO DI COMO-LECCO

Doručak. Odlazak do jezera Como, u istoimeni glavni grad pokrajine, koji  ima oko 80.000 stanovnika…. Izgrađen skladno, važi za jedan od najboljih primjera gotičke renesansne fuzije – užurban grad ima kozmopolitski osećaj i prekrasne male trgove. Razgled : Katedrala, villa Olmo, crkva San Fedele… Ljepota ovog slikovitog okruženja koja nastavlja privlačiti slavne, proističe iz netaknutih malih sela koja se nalaze zbijena uz obalu, prekrasnih vila sa svojim bujnim, zelenim vrtovima, planinskog zaleđa sa snježnim pokrivačem  čak i kada je proljeće i opuštenih, ljubaznih mještana koji pozdravljaju posjetioce sa osmjehom. Mnoga svjetska slavna imena imaju vile u vlasništvu na idiličnom italijanskom jezeru Como. U dogovoreno vrijeme odlazak u grad  Lecco koji ima bogatu historiju, a koja se ogleda u njegovoj arhitekturi. U historijskom jezgru nalaze se veliki pokazatelji dizajna iz 19. stoljeća – neoklasični stil Teatro della Società na Piazza Garibaldi ili lukovi na trgu XX Settembre. U Piazza XX Settembre možete se također diviti srednjovjekovnoj kuli, Torre Viscontea, koja je ostatak nekadašnjeg utvrđenog dvorca grada …. Uz uske ulice naći ćete skromnije primjere tradicionalnih londonskih kuća s vinogradima na balkonima i pogledom na savršena dvorišta. Slobodno vrijeme.  U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Noćenje.

4.dan   14.05.              BERGAMO-MILANO

Doručak. Poslije doručka odlazak u Bergamo, autentičan grad biser pokraine Lombardije. Po dolasku,  šetnja Gornjim gradom: Via Colleoni, Katedrala, Piazza del Duomo, Piazza Vecchia…. Kraće slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme povratak u Milano. Razgled grada: Katedrala, Teatro alla Scala, galerija Vittorio Emanuele, dvorac Sforzesco, Accademia i četvrt Brera. Slobodno poslijepodne za kupovinu u modnoj prijestonici Italije, posjete muzejima…… Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan   15.05.             SARAJEVO

Doručak. Poslije doručka slijedi ukrcavanje prtljage u autobus i odlazak u jedan od  tržnih centara na putu prema kući. Slobodno vrijeme od 3 sata za kupovinu. Nastavak putovanja prema Sarajevu uz usputne pauze. Dolazak u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 590 KM po osobi u 1/2 sobi, doplata za 1/1 sobi 180 KM

 

U cijenu aranžmana uključeno:

*prevoz turističkim autobusom lux klase

*smještaj u hotelu Della Rotonda 4* u Saronno na bazi 4 noćenja/doručak

*brod na jezeru Maggiore za 3 ostrva

*vodič svo vrijeme putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:

*PZO 10 KM, za osobe starosti preko 60 godina do 75 god. 20 KM

NAPOMENA: dodatno sjedište 100 KM, max 5 mjesta, a raspored i broj sjedišta prilikom prijave i uplate akontacije

Naša preporuka je uplata osiguranja od otkaza putovanja.

Opšte informacije:

Trenutne mjere koje su na snazi za ulazak u Italiju od 01/04 (za sada traju do 30/04, a od 01/05 moguća izmjena)

- potvrda o vakcinaciji sa vakcinama priznatim od Ema (Moderna, Pfizer, Astra Zeneca, Johnson & Johnson). 2 doze vakcine vaze 6 mjeseci, ako je proslo to vrijeme, moraju imati trecu dozu

- potvrda o preboljenom Covidu, ne starija od 6 mjeseci

- Antigenski rapid test ne stariji od 48 sata

PRI ULASKU U ITALIJU SVAKI PUTNIK MORA ISPUNITI OBRAZAC PLF  https://app.euplf.eu/#/

Napomena: do 30.04.2022. obavezno korištenje maski u svakom zatvorenom prostoru.