Kenija – Mombasa – 12 dana avionom iz Zagreba 21.10. i 05.01. - objavljeno: 19.03.2017 | kategorija: Daleka putovanja

Kenija – Mombasa – 11 dana avionom

21.10.-31.10.2017. garantovani polazak

05.01.-14.01.2018. garantovani polazak

1. dan Zagreb  -  IstanbulMombasa

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:30 sati. Prijava na let Turkish Airlinesa za Istanbul. Odlazak aviona u 09:30 sati, dolazak u Istanbul u 12:30 sati po lokalnom vremenu. Nakon stanke, nastavak leta prema Mombasi u 20:55 sati. Noćni let.

2. dan Mombasa-(Taita Hills)

Slijetanje u zračnu luku u Mombasi u 04:15 ujutro po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela. Doručak. Ulazak u sobe će biti moguć od 10:00 sati. Slobodno. Večera i noćenje.

Fakultativna opcija: nakon slijetanja, odlazak na četverodnevni safari. Prvo idemo u Taita Hills koji se nalazi u jugoistočnom djelu Kenije. Po dolasku slijedi lagani “game drive safari”. Po završetku odlazak na ručak te smještaj u Sorova Salt Lick Game Lodge. Popodnevni odmor. U poslijepodnevnim satima odlazak na safari. Večera i noćenje. (Mogućnost noćnog safarija uz nadoplatu.)

3. dan Mombasa-(Taita Hills-Amboseli)

Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.

Fakultativna opcija: grupa koja je na safariju poslije doručka odlazi na jutarnji safari te po završetku safarija nastavlja prema Nacionalnom parku Amboseli. Putem se prolazi jednim od najdivljih i najljepših predjela Kenije. Po dolasku u Amboseli, posjet selu Masaia uz nadoplatu od 10 eura na licu mjesta. Potom odlazak u Sentrim Amboseli Camp. Ručak i popodnevni odmor. Park se nalazi uz granicu s Tanzanijom i proteže se na 392 km² površine. Brojne su atrakcije koje pruža: bogat fond divljih životinja (lavovi, slonovi, žirafe, bivoli, gepardi, zebre, hijene, impale…) te raznih ptica, posjet selu pripadnika plemena Masai, a pogled na moćnu planinu Kilimanjaro pruža poseban doživljaj. Nakon popodnevnog odmora odlazak na safari game-drive – vožnju kroz park vozilima s pomičnim krovovima koja pružaju najbolju mogućnost za fotografiranje. Večera i noćenje u kampu.

4. dan Mombasa-(Amboseli-Tsawo East)

Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.

Fakultativna opcija: oni koji su se dan ranije odlučili za safari, nakon doručka imaju kratki game-drive u Amboseliju te nastavljaju prema Nacionalnom parku Tsawo East. Ovo je najveći i najstariji park u Keniji koji se proteže na 13.747 km² površine. Osim toga, poznat je kao stanište lavova, bivola, slonova i geparda, ali i brojnih drugih divljih životinja i ptičjih vrsta. Po dolasku u Tsawo kratki game drive, smještaj u Ashnil Aruba Lodge ili slično, ručak te popodnevni odmor. Slijedi vožnja po Nacionalnom parku Tsawo East, večera i noćenje.

5. dan Mombasa-(Tsawo East)

Doručak. Slobodno.

Fakultativna opcija: nakon doručka odlazak na jutarnji safari. Po završetku odlazak prema Mombasi gdje stižemo oko 15 sati. Ručak nije uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Večera te Noćenje.

6. dan Mombasa

Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera.

7. dan Mombasa- (razgled Mombase)

Doručak. Slobodno vrijeme.

Fakultativna opcija: poludnevni razgled Mombase.

Večera. Noćenje.

8. dan Mombasa

Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera.

9. dan Mombasa

Doručak. Slobodno vrijeme.

Fakultativna opcija: mogućnost odlaska na izlet na otok Wasini, što uključuje ronjenje na dah (s dihalicom) i razgledavanje podvodnog svijeta prekrasnog koraljnog grebena. U cijenu izleta uključen i ručak. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera, noćenje.

10. dan Mombasa

Doručak. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje.

Fakultativni izleti: moguće organiziranje safarija, ribolova (big game fishing) ili ronjenja.

11. dan Mombasa–Istanbul- Venecija – Zagreb

Transfer autobusom do zračne luke u 02:30 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul u 05:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 12:30 sati te nastavak leta za Zagreb u 18:05 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:15 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polazak 21.10.:

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA: 865 EUR

FIRST MINUTE CIJENA: 935 EUR

REDOVNA CIJENA PO OSOBI: 999 EUR

 

Ultra first minute cijena vrijedi do 18.09.2017. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

First minute cijena vrijedi do 30.09.2017. ili do popunjenja kapaciteta po UFM cijeni

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polazak 05.01.:

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA: 999 eur  

FIRST MINUTE CIJENA: 1.065 eur

REDOVNA CIJENA PO OSOBI: 1.135 eur 

Ultra first minute cijena vrijedi do 20.10.2017. ili do popunjenja kapaciteta po UFM cijeni

First minute cijena vrijedi do 20.11.2017. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 335 EUR

 

Cijena uključuje:

 • povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb – Mombasa-Zagreb,
 • smještaj u hotelu Traveller´s Beach 4* na bazi 9 polupansiona u Mombasi
 • povratni transfer Zagreb – Venecija – Zagreb
 • povratni transfer od aerodroma do hotela u Mombasi
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
 • ·

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe u iznosu – 335 EUR
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu za polazak 21.10. – 115 EUR, za polazak 05.01. -199 EUR
 • doplata za safarije (plaćanje na licu mjesta ili prilikom rezervacije putovanja)
 • kenijsku vizu; dobije se u zračnoj luci u Mombasi (cijena: 50 USD ili 40 EUR). U putovnici moraju biti slobodne minimalno dvije prazne stranice
 • Putno osiguranje

Popust: treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem za polazak 05.01. – 105 EUR popusta , za polazak 21.10. – 50 EUR popusta.

Cijene fakultativnih izleta (plaćanje na licu mjesta):

1. razgled Mombase – 25 EUR (poludnevni)

2. otok Wasini – 120 EUR (cjelodnevni)

3. cijene safarija na upit

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 

Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Keniju je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Keniju te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 16. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja, te ima pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o poslovnoj suradnji. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica jamčevine br. 1500-172526134 uplaćena kod Allianz osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

KENIJA – Korisne informacije

SLUŽBENI NAZIV: Republika Kenija, Republic of Kenya, Jamhuri ya Kenya (svahili)

Predsjednik: Uhuru Kenyatta

BROJ STANOVNIKAoko 32 180 000 s prirodnim prirastom od 1,6%

GRANICE3 446 km ( Uganda 933 km, Etiopija 830 km, Tanzanija 769 km, Somalija 682 km, Sudan 232 km

GLAVNI GRADNairobi s oko 2 750 000 stanovnika

VALUTA:  kenijski šiling (KSh) = 100 centa 1 US$ = cca 86,39 KSA 1 € = 116,80 KSA

(prema tečaju u rujnu 2014, tečaj može biti podložan promjeni)

VREMENSKA RAZLIKA : +2 sata

SLUŽBENI JEZIK:  engleski i svahili

KLIMA: od tropske uz obalu do suhe u unutrašnjosti, s kišnim razdobljem od veljače do svibnja i rujna do prosinca,

VODA: koristite isključivo flaširanu vodu.
DOKTORAko trebate lječničku pomoć kontaktirajte pratitelja grupe ili recepciju hotela. Nemojte zaboraviti  svoju zdravstvenu policu  osiguranja.

FOTO I FILMSKI MATERIJAL: Možete kupiti foto i filmski materijal na licu mjesta, ali Vam savjetujemo, da ga ponesete sa sobom..

EL. NAPON: 240 V