MAROKO avionom iz Sarajeva 06.3. – 10.3.2019. - objavljeno: 18.12.2018 | kategorija: Daleka putovanja

MAROKO 06.03. – 10.3.2019.

CHARTER LET: Sarajevo – Fez / Marrakech – Sarajevo

VRIJEDNOST VIŠE: jutarnji polazak, večernji povratak

 

 

1. DAN 06.03.2019. – SRIJEDASARAJEVO – FEZ

Sastanak grupe na aerodromu Sarajevo planiran je u ranim jutarnjim satima. Priprema za let.Direktan charter let planiran je u 08:00 sati po lokalnom vremenu. Let traje cca 3 sata.Dolazak na aerodrom Fez u Maroku planiran je oko 10:00 sati. Nakon pasoške i carinske kon¬trole, program putovanja nastavljamo vožnjom autobusom do centra grada. Panoramski raz-gled Feza uz asistenciju lokalnog vodiča i u organizaciji lokalne partnerske agencije, tour op¬eratora u Maroku. Kraljevski grad FEZ je više od deset stoljeća jedan od najsnažnijih centara islamske duhovnosti i nauke. Obilazak srednjovjekovne Medine: FES-EL-BALI – zidom okružen Stari Fes s lavirintom uskih ulica: MEDRESA ATTARINE – MEDRESSA BOU INANIA (vjerski islamski univerzitet), FONTANA NEJJARINE – ZAWIYA MOULAY IDRISS II (džamija sa grobom istoimenog sultana, utemeljitelja islama u Maroku) – DŽAMIJA KARAOUINE (sjedište islamsk¬og univerziteta). U poslijepodnevnim satima šetnja kroz bazar u kome je zaustavljeno vrijeme od prije 7-8 stoljeća: ovde na jednom kvadratnom kilometru posluje preko 300.000 trgovaca, zanatlija, vidara, pisara, prodavaca hrane i zabave. Odlaza u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

2. DAN 07.03.2019. – ČETVRTAKFEZ – MEKNEZ – RABAT (cca 130 km)

Doručak. Napuštanje hotela u Fez-u. Vožnja do Mekneza, jednog od četiri kraljevska grada u unutrašnjosti i najstariji medju njima. Zidom okruženo staro jezgro (Medina, dio je UNES¬CO-ve baštine) nekadašnja je prijestonica sultana Ismaila, poznata po 40 km dugim zidinama. Razgledanje grada: obilazak ostataka „marokanskog Versaja“ kod kapije BAB AL MANSOUR – KRALJEVSKA KONJUŠNICA MOULAY ISMAILA. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prema RABATU, glavnom gradu Kraljevine Maroko. Vožnja auto putem. Dolazak u poslije pod¬nevnim satima. Panoramski razgled grada: KRALJEVSKA PALATA – UDAZA KASNAH – MAU¬ZOLEJ KRALJA MUHAMEDA V – HASANOV STUB. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN 08.03.2019. – PETAKRABAT – CASABLANCA – MARRAKECH (cca 330 km)MEDJUNARODNI DAN ŽENA

Doručak. Napuštanje hotela u Rabatu. Nastavak putovanja auto putem do Casablance (cca 90 km). Panoramski razgled grada: CENTRALNA PIJACA – ČETVRT HABOUS – KRALJEVSKA PAL¬ATA – TRG MUHAMEDA V – REZIDENCIJALNA ČETVRT ANFA – DŽAMIJA HASANA II. (ulaznice fakultativno, plaćanje vodiču). Slobodno vrijeme za ručak i individualne aktivnosti. Nastavak vožnje auto putem do Marrakecha. Dolazak u Marrakech planiran je u večernjim satima. Sm¬ještaj u hotel. Večera. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno večera u tipičnom marakeškom restoranu uz folklorni program, muziku i beduinski FANTASY SHOW (preporučujemo). Noćenje.

4. DAN 09.03.2019. – SUBOTAMARRAKECH CITY TOUR

Doručak. Razgled drugog najstarijeg kraljevskog grada, prozvanog “biserom juga”. Grad je osnovala dinastija Almoravida krajem 11. stoljeća, a bio je i prijestonica Almohada. Obilazak historijskog dijela Marrakecha uključuje: BAŠTU MENARA – GROBNICE DINASTIJE SAADITA – PALATA BAHIA – DŽAMIJA KOUTOUBIA (sa 77 m visokim minaretom – simbolom grada) – MUZEJ DAR SI SAID – MEDINA (dio UNESCO-ve svjetske baštine). Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodnevna posjeta poznatom TRGU JEMAA EL-FNA koji je okružen brojnim sukovima (tradicionalnim arapskim pijacama) i četvrtima s rukotvorinama, a koji se noću pretvara u nevjerovatan restoran na otvorenom. Povratak u hotel. Večera. Fakultativno odlazak na TRG JEMAA EL-FNA. Noćenje.

5. DAN 10.03.2019. – NEDJELJA MARRAKECH – SARAJEVO

Doručak. RSlobodno vrijeme do transfera na aerodrom u Marrakechu. Dolazak na aerodrom Marrakech planiran je u 15:00 sati. Priprema za charter let Marrakech – Sarajevo. Let je planiran u 17:00 sati po lokalnom vremenu (ili u 18:00 sati po BiH lokalnom vremenu). Dolazak na aerodrom Sarajevo planiran je oko 21:00 sat. Kraj usluge.

 

Cijena: 1.399,00 KM

Za rezervacije i uplate nepovratnog avansa 600 KM do 31.12.2018.

 

CIJENA UKLJUČUJE:

- Charter avio prevoz Sarajevo – Fez / Marrakech – Sarajevo,

- Smještaj u Fezu na bazi 1 polu pansiona u hotelima sa 4*,

- Smještaj u Rabatu na bazi 1 polu pansiona u hotelima sa 4*,

- Smještaj u Marrakechu na bazi 2 polu pansiona u hotelima sa 4*

(cijena za sve hotele bazirana na smještaju u dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sa pomoćnim krevetom),

- Sve transfere u Maroku klimatizovanim autobusima turističke klase,

- Usluge lokalnih vodiča na engleskom jeziku,

- Usluge pratioca grupe Golden tours,

- Ulaznice za Medressu Attarine/ Museum Batha u Fes-u,

- Ulaznice za Saadien tombs /Bahia Palace I i Museum Si Said u Marrakechu,

- Troškovi organizacije i rezervacije, pdv.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

- Sve aerodromske, sigurnosne i druge putničke taxe (plaćaju se u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promjenama)

u iznosu od 395,00 KM,

- Polica medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja (obavezna i pribavlja agencija – organizator putovanja za sve putnike),

iznos 20,00 KM,

- Marokanska viza sa troškovima pribavljanja vize 60 KM

*(vizu pribavlja agencija – organizator putovanja, uz urednu i blagovremenu dokumentaciju svakog putnika),

- Obavezan bakšiš – napojnica 20 EUR po putniku za sve dane putovanja (vozači, vodiči),

- Doplata za jednokrevetnu sobu za 4 noćenja 260,00 KM,

- Ulaznica za posjetu Džamiji Hasan II u Casablanci 15 EUR,

- Fantasy show sa večerom, folklorom, muzikom i programom 50 EUR po osobi.

VIZE:

1.) Putnici sa hrvatskom putovnicom ne trebaju vizu;

2.) Za viziranje BH pasoša potrebno je:

a.) Biometrijski pasoš sa rokom važenja minimum 60 dana;

b.) dvije fotografije sa bijelom (svijetlom) podlogom veličine 4 x 3 cm

c.) Potvrda o zaposlenju sa apostile pečatom (apostile pečat može se dobiti u SUD-u);

d.) Ukoliko je osoba penzioner, potrebno je dostaviti potvrdu ovjerenu apostile pečatom;

NAPOMENA:

Sve doplate plaćaju se u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

Viza, obavezan bakšiš, ulaznica za Džamiju Hasan II u Casablanci, Fantasy show sa večerom i show programom plaćaju se isključivo gotovinski i za iste Golden tours doo nije u mogućnosti izdati fiskalni račun jer su to doplate za koje je Golden tours doo samo posrednik i nije u mogućnosti obezbijediti ulazne račune radi uobičajenih procedura izmedju domaće agencije u Maroku koja je organizator fakulta¬tivnih izleta i direktnog pružaoca usluga u Maroku.

Preporučujemo policu osiguranja od otkaza putovanja.

Program radjen na bazi minimum 150 putnika.

U skladu sa uslovima avio kompanije za rezervaciju avio karata, za ovaj program uplata avansa od 600 KM je nepovratna

i odnosi se na rezervaciju i uplatu avio karte.Ostali uslovi putovanja su u skladu sa opštim uslovima o organizovanju putovanja