ANDALUZIJA – AVION //18.10 – 24.10.2019 // GARANTOVANI POLAZAK - objavljeno: 11.03.2019 | kategorija: Avion

ANDALUZIJA

MALAGA – TORREMOLINOS – RONDA – SEVILJA – KORDOBA – GRANADA –MALAGA
18.10.-24.10.2019

( 7 dana/6 noćenja) avion + autobus

GARANTOVANO PUTOVANJE!

Andaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelijepim gradovima i živopisnim bijelim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija je na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Ljepotom je inspirisala mnoge čuvene pisce, pjesnike i slikare. Zavičaj je slikara velikana, Pabla Pikasa i Velaskeza.
U periodu od 711-1492.g. Andaluzijom su vladali Arapi koji su ovdje stvorili najprofinjeniju civilizaciju Srednjeg vijeka!
Gradovi i sela današnjice ogledalo su prošlosti i čuvaju veličanstvena remek djela poput velike džamije u Kordobi (danas muzej Meskita) i Alhambra palate u Granadi.
Andaluzija je mjesto rođenja kulturne tradicije koja određuje cijelu španiju. Prvi koraci flamenka odigrani su upravo ovdje, prve borbe bikova održane su u andaluzijskom gradu Ronda. Čak i tapas, ukusno špansko predjelo koje se nalazi na svjetskim menijima, svoje porijeklo ima u Andaluziji!Pođite sa nama u Andaluziju i oduševite se ljepotom poznatom u cijelom svijetu! Ovaj program putovanja pripremali smo pažljivo želeći Vam ponuditi samo najbolje. Zato do Andaluzije putujete najboljom evropskom kompanijom – Turkish Airilines,
smješteni ste u provjerenim hotelima 4* , a na putovanju Vas prati vrhunski vodič.
DETALJAN PROGRAM POGLEDAJTE  , KLIKOM NA LINK ISPOD