BERLIN // 29.12.18 – 03.01.19 // NOVA GODINA - objavljeno: 27.11.2018 | kategorija: Autobus

SPECIJALNA PONUDA! NOVA 2019. GODINA!

BERLIN
29.12.2018-03.01.2019. / BUS

PROGRAM PUTOVANJA

 1. DAN, 29.12.2018. (SUBOTA), SARAJEVO – ZENICA – BOSANSKI BROD – ZAGREB
Okupljanje putnika na Autobuskoj stanici u Sarajevu u 12.00h Polazak autobusa u 12.30h. Putovanje preko Zenice, Doboja, Bosanskog Broda, Zagreba i Ljubljane prema Berlinu. Noćna vožnja.

2. DAN, 30.12.2018. (NEDJELJA), BERLIN
Dolazak u Berlin u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora  iskoristite jedinstvenu  priliku da fakultativno upoznate jedan od najvećih i najgrandioznijih gradova Evrope! Uz svesrdnu pomoć iskusnih  vodiča osjetite jedinstvenu atmosferu kojom ovaj grad obiluje, te posjetite mnogobrojne građevine i dijelove Berlina kao što su: Brandeburška kapija, Reichstag, Siegessaule, Televizijski toranj, Checkpoint Charlie, Alexsandarplatz, Potsdamer platz. Naravno očekuje nas i mnogo zanimljivih priča o ovom gradu, poznatom Berlinskom zidu, odnosu između istoka i zapada koji se ovdje gradio, te historiji Berlina. A u toku obilaska, ako nam se sreća osmjehne, možda i vidimo poznatu Berlinsku maskotu Berliner Bar, tj. poznati Berlinški medvjed, koji je mezimac svih stanovnika Berlina. Povratak u hotel. Navečer odlazak u neki od brojnih klubova po kojima je grad poznat. Noćenje.

3. DAN, 31.12.2018. (PONEDJELJAK), BERLIN
Doručak. Dan predviđen za individualni obilazak ili fakultativni izlet u Potsdam. Poslije podne slijedi fakultativno krstarenje rijekom Spree. Možda i najugodniji i najopušteniji način da se upoznate sa Berlinom jeste vožnja brodom po rijeci Spree koja protiče i vijuga kroz sami centar ovoga grada. Inače Berlin se nalazi u njenom donjem djelu jer se u zapadnom dijelu grada ulijeva u rijeku Havel. U toku krstarenja uživat će te u prelijepom pogledu na grad i znamenitostima u samom centru. Zajednički odlazak na  doček Nove godine na gradskim trgovima ili u nekom od brojnih klubova. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 01.01.2019. (UTORAK), BERLIN – TROPSKO OSTRVO – BERLIN
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili cjelodnevni fakultativni izlet do obližnjeg „Tropskog ostrva“, jedinstvenog u Evropi, usred, snijegom i ledom okovane Centralne Evrope, iskoristite prvi dan Nove godine da se kupate na „pravom“ tropskom ostrvu u kojem je temperatura vazduha konstantno 26°C, a temperatura vode između 28° i 31°C! Povratak u hotel. Odlazak na reprizu Nove godine. Noćenje.

5. DAN, 02.01.2019. (SRIJEDA), BERLIN – BiH
Nakon doručka slijedi check out iz hotela i slobodan dan za individualne aktivnosti. Povratak prema BiH u večernjim satima uz usputne pauze po potrebi grupe.

6. DAN, 03.01.2019. (), BiH
Dolazak na odredište u jutarnjim/podnevnim satima.

 

CIJENA:   459,00 KM

 

U cijenu je uključeno:

- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Berlin-Sarajevo,
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* Michels Apart Hotel Berlin u Berlinu (ili sličnom),
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Njemačkoj i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti,
- PZ osiguranje 12,00 KM,
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM,
- Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
- Eventualnu boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta,
- Doplata za jednokrevetnu sobu 180,00 KM.

Popusti: Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.

 

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja. Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika. Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.