DUBAI – SHOPPING FESTIVAL 2019 // 18.01-25.01.2019 - objavljeno: 01.11.2018 | kategorija: Daleka putovanja

SPECIJALNA PONUDA – DUBAI SHOPPING FESTIVAL 2019!

ABU DHABI + DUBAI!   18.01-25.01.2019

7 NOĆENJA / 3 NOĆENJA ABU DHABI + 4 NOĆENJA DUBAI! DIREKTAN LET SA FLY DUBAI!

HOTEL JUMERIAH ZABEEL HOUSE AL SEEF 4* DUBAI – NOVOOTVORENI HOTEL IZ LANCA JUMERIAH HOTELA ČIJOJ GRUPACIJI PRIPADA I HOTEL BURJ AL ARAB!!! OCJENA HOTELA NA BOOKING.COM 9,3!!! HOTEL ROYAL ROSE 5* ABU DHABI – OCJENA HOTELA NA BOOKING.COM 8,6!!!

 

1.DAN, 18.01.2019. (PETAK), SARAJEVO – DUBAI – ABU DHABI

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 14.30h. Let broj FZ 762 avio kompanije Fly Dubai za Dubai u 17:25h. Slijetanje na međunarodni aerodrom Dubai u 02.00h*. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela u Abu Dhabiju. Smještaj i noćenje.

*SLIJETANJE U 02.00H POSLIJE PONOĆI 19.01.2019!

2. DAN, 19.01.2019. (SUBOTA), ABU DHABI

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 malih ostrva razasutih ispred obala grada. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne kvartove grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Nakon pauze kraći obilazak nove atrakcije Abu Dhabija – Ferrari World. Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

3.DAN, 20.01.2019. (NEDJELJA), ABU DHABI

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od shopping centara ili u jedan od najvećih vodenih parkova u Emiratima: YAS WATERWORLD (uz doplatu). U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet u muzej LOUVRE (uz doplatu). Muzej je osnovan 2017.godine, i dio je sporazuma između grada Abu Dhabija i francuske vlade. Smješten je na Saadiyat otoku na preko 260.000m2, što ga čini najvećim muzejom na arapskom poluotoku, a očekuje se da će konačni trošak izgradnje da iznosi oko 600 milijuna eura. Poslijepodne mogućnost fakultativnog izleta u drugi najskuplji hotel ikad izgrađen, EMIRATES PALACE (uz doplatu). Opustite se uz popodnevni čaj u veličanstvenom ambijentu ovog poznatog hotela, posjetite luksuzni Le Café, probajte najukusnije delicije i uživajte u izvrsnoj usluzi i raskošnom dekoru Emirates Palace hotela. Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

4.DAN, 21.01.2019. (PONEDJELJAK), ABU DHABI – DUBAI

Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer prema Dubai-u.  Po dolasku u Dubai, slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u muzej Dubai-a koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem  se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput hotela Atlantis The Palm (pauza za fotografisanje).Razgledanje nastavljamo odlaskom do marine gdje ćemo se odmoriti i osvježiti a zatim preko najšire ulice Šejh Zejd  i kroz novi Dubai otići do najviše građevine na svijetu, tornja Burj Khalifa (828 m, mogućnost posjete uz doplatu). Razgledanje završavamo posjetom najvećem i najposjećenijem shopping centru na svijetu – Dubai Mall.Prije povratka u hotel, slobodno vrijeme za shopping i promatranje magičnih fontana. Noćenje.

5.DAN, 22.01.2019. (UTORAK), DUBAI

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od novootvorenih tematskih parkova (IMG Worlds of Adventure, Butterfly Garden). U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet – jeep safari s večerom (uz doplatu). Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai. Noćenje.

6.DAN, 23.01.2019. (SRIJEDA), DUBAI (MIRACLE GARDEN+GLOBAL VILLAGE)

Doručak. Nakon doručka predlažemo Vam fakultativni odlazak u Miracle Garden i Global Village. Odlazak do jednog od najljepših vrtova na svijetu – Dubai Miracle Garden. Park je otvoren 2011.godine, i od tada je jedan od najvećih parkova, sa preko 50 miliona raznobojnog cvijeća. Nakon Miracle Gardena, nastavljamo do Global Village, vodećeg festivalskog parka u svijetu za kulturu, shopping i zabavu. Global Village se sastoji od 27 paviljona raznih zemalja svijeta (Kina, Tajland, Turska, Rusija, Egipat, Maroko, Indija, Pakistan ..) Global Village je domaćin i paviljona Bosna i Hercegovina & Balkan gdje imate veliki izbor  autentičnih proizvoda iz BiH, live nastupe, tradicionalnu gastronomsku ponudu … Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN, 24.01.2019. (ČETVRTAK), DUBAI

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti,  kupovinu u brojnim shopping centrima u gradu ili odlazak na neku od prelijepih plaža. U večernjim satima mogućnost fakultativnog izleta Dhow Marina Cruise. (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

8.DAN, 25.01.2019. (PETAK), DUBAI – SARAJEVO

Nakon doručka slijedi transfer do aerodroma. Direktan let FZ-761 za Sarajevo u 12.55h sa dolaskom u Sarajevo u 16.15h. Kraj putovanja.

CIJENA: 1.499,00 KM (apt takse uključene u cijenu!) za rezervacije do 15.11.2018.

Cijena nakon 15.11.2018 iznosi 1.599,00 KM.

U cijenu je uključeno:

- Povratna avio karta na relaciji Sarajevo- Dubai -Sarajevo (ekonomska klasa, dozvoljeni prtljag 20kg po osobi, ručni prtljag 7kg po osobi. Svaki dodatni prtljag se posebno naplaćuje),

- Sve aerodromske takse,

- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu ROYAL ROSE 5* ABU DHABI ili sličan

http://www.royalrosehotel.com

- 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu JUMERIAH ZABEEL HOUSE AL SEEF 4* DUBAI ili sličan

https://zabeelhouse.com/alseef?gclid=EAIaIQobChMIuqP2h4P-2wIViRoYCh3xDwxsEAAYASAAEgIMn_D_BwE

- Svi bus transferi na destinaciji

- Kompletna organizacija putovanja i usluge vodiča na našem jeziku tokom boravka

U cijenu nije uključeno:

- Viza za UAE 180,00 KM (potrebna jasna kopija pasoša – važnost pasoša minimum 6 mjeseci nakon povratka sa putovanja; skenirana slika u boji;  rok za izdavanje vize je 10 radnih dana; putnici sa pečatom države Izrael u pasošu ne mogu dobiti vizu),

- Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje (plaća se na licu mjesta),

- Fakultativni izleti i napojnice (plaćaju se na licu mjesta kod našeg predstavnika u USD ili EUR, minimalno 15 putnika za realizaciju fakultativnih izleta)

- Putničko-zdravstveno osiguranje 16,00 KM za osobe do 60 godina. Za osobe od 60 do 70 godina plaća se dupla polica osiguranja (32,00 KM).

- Doplata za jednokrevetnu sobu 650,00 KM

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika i kursa: 1 USD = 1,70 KM. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika. Agencija ne odgovara za bilo kakvo kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja bh pasoša ili ne.

Za putovanje važe Opći uslovi putovanja CENTROTOURS SarajevoPreporučujemo pročitati ih na ovom linku: http://centrotours.ba/uimages/OPCI_USLOVI_PUTOVANJA.pdf

POLISA OSIGURANJA OD ODGOVORNOSTI BROJ  032771  UPLAĆENA KOD “ATOS OSIGURANJE ” a.d. VAŽI DO 26.10.2019.GODINE

 *Prilikom rezervacije putovanja, putnik je dužan uplatiti 30% od cijene aranžmana kao akontaciju, a ostatak do konačne uplate, najkasnije 14 dana prije putovanja.* Agencija SIRIUS Travel zadržava pravo izmjene cijene usljed promjene kalkulativnih elemenata.* U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja.*