Sjeverna Italija – Bolonja, Mantova, Sirmion, Bolzano .. bus/16.10.2018. - objavljeno: 14.09.2018 | kategorija: Autobus

Sjeverna Italija – Bolonja, Mantova, Sirmion, Bolzano ..               

16.10.- 20.10.2018.

1.dan 16.10.                  SARAJEVO-OKOLINA VERONE   Polazak autobusom ispred Zemaljskog muzeja u 05.00 sati. Putovanje maršrutom: Zenica,Sl.Brod, Zagreb, Ljubljana do Verone/šire područje Verone/. Po dolasku, smještaj  u hotel. Noćenje.

2.dan 17.10.                  HOTEL-BOLONJA-MANTOVA-HOTEL   Doručak. Odlazak u Bolonju. Posjeta sajmu. Turisti obilaze grad i imaju slobodno vrijeme. U 17.00 sati odlazak u Mantovu, , grad koji  je dom starih, tradicionalnih građevina, umjetničkih djela i kulture: Palazzo del Te, Palazzo Ducale, Basilica di Sant'Andrea,  Rotonda Di San Lorenzo, Piazza Sordello…… okružen sa tri strane vještačkim jezerima nastalim u 12. vijeku.  Slobodno vrijeme. dogovoreno vrijeme povratak u hotel.  Noćenje.

3.dan 18.10.                  HOTEL-SALÓ-PESCHIERA DEL GARDA-SIRMIONE-HOTEL   Doručak. Odlazak u Saló na zapadnoj lombardijskoj strani jezera Garda, grada koji je svjetsku slavu stekao za vrijeme Drugog svjetskog rata kad su u njemu između septembra 1943. do aprila 1945. bile smještene brojne institucije i vlada Musolinijeve Talijanske Socijalne Republike, a i on sam, pa  se zbog toga često i zove Repubblica di Salò. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja i posjeta najjužnijem gradu na jezeru Garda – Peschiera del Garda.  Tvrđava i zidovi u gradu iz 16. vijeka  vidljivi su i danas. Slobodno vrijeme za ručak, kaficu, šetnju….U dogovoreno vrijeme odlazak u Sirmione. Razgled i slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan 19.10.                  HOTEL-TRENTO-BOLZANO-HOTEL   Doručak. Poslije doručka odlazak u Trento, grad koji je mirno ušuškan sa jedne strane Alpima, sa druge rekom Adiđe, a u neposrednoj blizini jezera Garda…. Ovaj planinski biser je vrijedan pažnje. Razgled: Piazza Duomo, Neptunova fontana, Palazzo Pretorio , Katedrala….  Svako ko  šeta uličicama Trenta, ima utisak da se vratio duboko u renesansu, a palate plemića će vam je još više dočarati šarm tog doba, posebno dvorac Buonconsiglio u kom su nekada stanovali prinčevi….Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja u Bolzano. Biser sjeverne Italije, grad Bolzano, drugi po veličini i značaju pokrajine Trentino-Južni Tirol, već duži niz godina nosi laskavu titulu grada sa najkvalitetnijim životom. Tajna leži u njegovim stanovnicima koji generacijama njeguju drugačiji pristup životu. Skladnost različitih kultura i jezika čine da ovaj grad još više funkcioniše kao zajednica, a pravila se izuzetno poštuju. Bolzano je ovjekovječen starim dvorcima, a oduševljava i svojim elegantnim ulicama, bogatom gastronomskom ponudom i šarenim tržnicama. Savršeni pejzaži i izuzetno povoljna klima, spoj Mediterana i srednje Evrope Bolzanu daju poseban šarm. Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 20.10.                  HOTEL-SARAJEVO   Doručak. Polazak prema Sarajevu. Pauza u trgovačkom centru Marcone u trajanju od 2 sata. Dolazak u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 590 KM po osobi u 1/2 sobi , doplata za 1/1 sobu 200 KM

U cijenu aranžmana uključeno: *prevoz lux turističkim autobusom; *smještaj u hotelu 3/4* u okolini Verone na bazi 4 noćenja/doručak; vodič svo vrijeme putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno: PZO 10 KM

NAPOMENA: DOPLATA ZA DODATNO SJEDIŠTE 100 KM (max 3 sjedišta), u slučaju manjeg broja putnika do 5 sjedišta.

Prijave do 21.09.2018