MADRID I LISABON // AVION IZ SARAJEVA //19.11. – 26.11.2018. - objavljeno: 06.09.2018 | kategorija: Avion

MADRID I LISABON

AVION IZ SARAJEVA   19.11. – 26.11.2018.

1.dan 19.11.2018. SARAJEVO – BUDIMPEŠTA – MADRID

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo dva sata prijele leta. Check inn i let avio kompanije Wizz Air na relaciji Sarajevo-Budimpešta u 12:05. Planirano slijetanje u Budimpeštu je u 13:15, nakon cega slijedi prijava na let avio kompanije Wizz Air za Madrid je u 16:40 , a u Madrid slijecemo u 20:05. Po dolasku u Madrid, slijedi transfer do hotela, smjestaj u isti i noćenje.

2. dan 20.11.2018. MADRID

Doručak. Polazak na fakultativni izlet – Pješačko razgledanje Madrida: Plaza Colón, Kolumbov trg -fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba -Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica-Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu ilikovima iz njegovog poznatog romana, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” , Kraljevska palata, rezidencija španjolskih kraljeva – Plaza Oriente – PuertadelSol, “Sunčana vrata”, glavnigradski trg, tačka gdje počinje tzv. nulti kilometar u Španiji – Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom -Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja -Retiro, poznati gradski park. Povratak u hotel i noćenje.

3.dan 21.11.2018. MADRID – TOLEDO – MADRID

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Toledo. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Manchai nekoć je bio glavni grad Španije. Poznat je kao grad triju vjera -kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija evropska prevodilačka škola pa se preko toledskih prevodilaca cijela Evropa upoznala s djelima antičkih mislilaca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgledanje grada: katedrala Santa María (druga najveća u Španiji) – samostan i crkva San Juan de los Reyes -Alcázar -crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) -sinagoga Santa Maria La Blanca -Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za individualne programe. Povratak u Madrid. Slobodno poslijepodne. Povratak u hotel i noćenje.

4.dan 22.11.2018. MADRID – LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme do okupljanja grupe i transfera do aerodroma. Naknadno ce biti objavljene satnice leta na relaciji Madrid-Lisabon. Slobodno vrijeme mozete provesti posjetom nekom od mnogobrojnih muzeja, parkova, ili posjetom hramu nogometa – Satadion Bernabeu ili za shopping. Okupljanje grupe i transfer na aerodrom. Prijava na let Madrid – Lisabon. Po dolasku u Lisabon, slijedi transfer do hotela, smjestaj u isti. Zajednicki odlazak u upoznavanje okolice hotela. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan 23.11.2018. LISABONDoručak, nakon kojeg slijedi razgled (pješacki + gradski prevoz) Lisabona koji mnogi nazivaju gradom sunca, pored Pariza, drugim svjetskim gradom “svjetlosti”.  Svako ko nije vidio Lisabon, nije

vidio ljepotu – tako bar tvrde Portugalci. Najljepša “arterija”, koja prolazi tim lijepim gradom, ušće je rijeke Tagus koja se ulijeva u Atlanski okean i gradi jezero koje se naziva Mar de Plaha – jednu od najljepših prirodnih luka na svijetu. Ovaj lijepi grad probudit će u Vama melanholiju dok se budete opraštali od njega slušajući fado – pjesme o ljubavi i smrti. Posjet glavnim gradskim lokacijama: Belém četvrt, slikovito područje zapadno od centra grada Lisabona, mjesto čvrsto povezano sa portugalskim pomorskim otkrićima prepuno povijesnim spomenicima i brižno održavanim vrtovima; posjet spomenicima: Mosteiro, dos Jeronimos ( 1501), Belem toranj (1515) i spomenik pomorskim otkrićima (1960). Vožnja do starog grada….. U večernjim satima predlažemo odalzak u jedan tradicionalni restoran, sa Fado muzikom. Povratak u hotel i noćenje.

6. dan 24.11.2018.  – LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelijepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku, obilazak Sintre: šetnja po centru Sintre…Slobodno vreme. Okupljanje grupe i voznja prema Eštorilu. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dijela Evrope – Kabo da Roka. Nastavak putovanja za Eštoril, u kome se nalazi jedan od najvećih evropskih kazina. Poznat je po brojnim luksuznim hotelima i igralištima za golf. Povratak u Lisabon. Noćenje.

7. dan 25.11.2018. LISABON – BUDIMPEŠTA

Dorucak,odjava iz hotela i slobodno vrijeme do  transfera na aerodrom. Slobodno vrijeme mozete iskorotiti za shopping, posjetu akvarijumu jendom od najvecih na svijetu ili za tvrđavu Castelo de São Jorge, koja se izdiže nad centrom grada na visini od 110 metara, a posebno je zanimljiva i stara maurska četvrt Alfama – najstarija četvrt u Lisabonu, na obronku brda između tvrđave São Jorge i rijeke Tejo. Okupljanje grupe u poslijepodnevnim satima i transfer prema aeordormu. Po dolasku slijedi  chek inn, pasoska i carinska kontrola i let u  19 :10  za Budimpeštu. Nakon slijetanja na aerodrom slijedi odlazak do hotela, nocenje.

8.dan 26.11.2018. BUDIMPEŠTA – SARAJEVO

Rani check out iz hotela i transfer na aerodroma. Po dolasku na aerodrom slijede pasoške i carinske kontrole te let U 10:20 na relaciji Budimpešta – Sarajevo avio kompanije Wizz Air. Planirano slijetanje u Sarajevo je u  11:25. Kraj putovanja.

 

CIJENA:   1349,00 KM / po osobi

 

***UPLATA NEREFUNDABILNOG AVANSA U IZNOSU 600,00 KM

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

*** 10 DANA PRIJE POLASKA NA PUTOVANJE

***PASOŠ MORA DA VRIJEDI NAJMANJE 90 DANA OD DANA ULASKA IZLASKA IZ ZEMLJE EVROPSKE UNIJE

 

U cijenu je uključeno:

- Avio karte sa pripadajučim taksama  prema itinereru putovanja. (Ekonomska klasa)
- Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Madridu (šira gradska zona) i u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doruckom u Lisabonu (šira gradska zona)

- Smještaj u hotelu 3* na bazi 1 noćenja bez doručka u Budimpešti (u blizini aerodroma)

-Transferi od aerodroma do hotela i nazad
- Usluge organizacije putovanja i vođa puta – minimalno 15 prijava

- Ručna prtljaga 8kg (maksimalnih dimenzija 55x40x23cm)

 

U cijenu nije uključeno:

-Fakultativni izleti (Madrid, Toledo, Lisabon, Sintra i ostala mjesta, večera uz Fado muziku) cijene ce biti naknadno objavljene

- PZO osiguranje 18 KM, osobe starije od 60 godina plačaju 36 KM
- Doplata za jednokrevetnu sobu- na upit

- Dodatna torba koja ide u prtljazni prostor do 20 kg – na upit

- Ulaznice u muzeje i objekte od interesa i vlastiti troškovi

 

NAPOMENE:

  • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
  • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost polaznog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.
  • Raspodjelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Slike soba u katalogu ili na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smještaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike.
  • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštečen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prijevozniku.
  • Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika
  • M-97 tours ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta
  • Fakultativni izleti se moraju rezervisati minimalno 2 sedmice prije puta, kako bi na vrijeme rezervisali ulaznice i odgovarajuća transportna sredstva.

 

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 15 putnika.