ANKARA I KAPADOKIJA -AVIONOM IZ SARAJEVA – 19.10. – 24.10.2018. - objavljeno: 05.09.2018 | kategorija: Avion

 

ANKARA I KAPADOKIJA

-AVIONOM IZ SARAJEVA –

19.10. – 24.10.2018.

 

1.dan . – SARAJEVO – ISTANBUL  - ANKARA

Sastanak grupe na Medjunarodnom aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Check in i obavljanje pasoskih i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul u 11:05. Slijetanje u Istanbul u 13:55 i prijava na let do Ankare u 18:15. Planirano slijetanje u Ankaru je u 19:25. Po slijetanju slijedi transfer do hotela. Vecera. Noćenje.

2.dan. ANKARA

Doručak nakon čega slijedi fakultativni razgled grada: Muzej „ Anadolske civilizacije gdje su hronološki izloženi eksponati od vremena paleolita do danas. Muzej je 1997.godine u Lozani dobio priznanje – prvi muzej Europe, Anitkabir, mauzolej osnivača moderneTurske, Kemala Ataturka, Aladinova džamija, Julijanov stub, stari dio grada…Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Vecera. Noćenje.

3.dan. ANKARA – KAPADOKIJA

Doručak. Slobodno vrijeme do odjava iz hotela, a zatim nastavljamo vožnju prema Kapadokiji. Dolazak u Kapadokiju planiran je u kasnim poslijepodnevnim  satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Vecera. Noćenje.

4.dan. – KAPADOKIJA

Nakon ranijeg doručka fakultativno panoramska vožnja balonom u trajanju od cca 1 sat. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izelt u razgledanje pokrajine Kapadokije gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 miliona godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ugrupa i tvrđave Uchisar, te odlazak u obližnji podzemni grad Derinkuyu, ukupno čak 7 spratova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Povratak u hotel. Vecera. Noćenje.

5.dan. KAPADOKIJA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak lokacije Goreme, i Zelve doline. Historijski centar i centar Nacionalnog Parka Kapadokije, okružen nestvarnim ambijentom kamenih, vulkasnih stijena i čuvenih “vilinih dimnjaka”. Cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani.  Nakon izleta povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Vecera. Noćenje.

6.dan. KAYSERI – ISTANBUL – SARAJEVO

Rana odjava iz hotela. Transfer do aerodroma. Let na relaciji Kayseri  – Istanbul je u 05:30. Planirano slijetanje u Istanbul je u 06:55. nakon cega slijedi prijava na let Istanbul – Sarajevo u 09:30. Planirano slijetanje u Sarajevo je u 10:30

*** Vremena letova su iskazana po lokalnim vremenima

 

CIJENA ARANŽMANA ZA REZERVACIJE DO 20.09.2018: 749 KM

CIJENA ZA NAKNADNE REZERVACIJE SE UVECAVA ZA 100 KM

 

 *** OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – MINIMALNO ŠEST MJESECI OD DANA ULASKA U TURSKU

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

***MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Let na relacija Sarajevo – Istanbul – Ankara i  Kayseri – Istanbul – Sarajevo / Ekonomska klasa
 • 2 noćenja na bazi polupansiona u 1/2 ili 1/3 sobama u hotelu sa 5* u Ankari – BERA ANKARA ili slićan i tri nocenja na bazi polupansiona u 1/2 ili 1/3 sobama u hotelu 4* u Kapadokiji – SUHAN HOTEL CAPPADOCIA ili BURCU KAYA CAVE HOTEL ili slićan
 • Transfer autobusom predviđen u programu.
 • Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja – minimalno 15 prijava
 • Troškove organizacije i rezervacije

 

CIJENA ARANZMANA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse 175 KM (plaćaju se u agenciji)
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 250 KM
 • Putnicko zdravstveno osiguranje 10 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 20 KM.
 • Fakultativni izleti

 

NEOBAVEZNE DOPLATE ZA FAKULTATIVNE IZLETE:

 • Let balonom cca 1 sat u Kapakodyi cca 150 €
 • Obilazak Ankare – 20 €
 • Razgledanje Pokrajine Kapadokije I Gorema i Zelva Dolina – cijena ce biti naknadno objavljena
 • Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom

 

NAPOMENE:      

•      Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.

•     Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.

 • Raspodjelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Slike soba u katalogu ili na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smještaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike
 • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštečen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prijevozniku

Za putovanje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo

 

Kalkulacija urađena na bazi 25 uplata