DVORCI BAVARSKE // BUS // 11.10 – 14.10.2018 - objavljeno: 30.08.2018 | kategorija: Autobus

D V O R C I  B A V A R S K E

BUS  11.10 – 14.10.2018

 

1.dan      11.10.2018       SARAJEVO // TRAVNIK   -   KLAGENFURT

Polazak autobusom u ranim jutranjim satima. Vožnja preko Slavonskog Broda, kroz Hrvatsku, Sloveniju i  Austriju.  Tokom putovanja pauze za odmor. Dolazak u Klagenfurt. Obilazak znamenitosti glavnog grada austrijske savezne pokrajine Koruške : Novi trg sa Zmajevom fontanom, Stari trg sa Vijećnicom, zgrada pokrajinske vlade, opera… Slobodno vrijeme za kaficu, šetnju i kupovinu. Ako vrijeme bude lijepo moguće je otići do obala jezera Woerthersee i zabavnog parka „Minimundus“.  Polazak prema hotelu. Smještanje u hotel. Noćenje.

2.dan      12.10.2018         KLAGENFURT – CHIEMSEE -  MUENCHEN

Doručak. Polazak prema jezeru Chiemsee – bavarskom moru. Vožnja brodom do ostrva Herreninsel i razgledanje “bavarskog Versaillesa”, kraljevskog dvorca Herrenchiemsee (fakultativno).  Bavarski kralj Ludwig II planirao je da ovim dvorcem nadmaši francuski uzor. Glavne atrakcije dvorca su Velika dvorana ogledala, privatne odaje kralja Ludwiga i prelijepi park sa fonranama i skulpturama.Povratak brodom do autobusa i nastavak putovanja prema Muenchenu. Po dolasku u bavarsku prijestonicu obilazak znamenitosti: Karlsplatz, Neuhauserstrasse (poznata shopping ulica),  Frauenkirche ( katedrala iz 12 stoljeća) , Marienplatz, Stara i Nova vijećnica, Bayerische Staatsoper, Residenz dvorac bavarskih kraljeva, Hofgarten…Slobodno vrijeme. Polazak prema hotelu. Smještanje u hotel. Noćenje.

3.dan  13.10.2018           MUENCHEN – SCHWANGAU – MUENCHEN

Doručak. Polazak prema Schwangau u posjetu čuvenim dvorcima Bavarske: Neuschwanstein i Linderhof. Neuscwanstein je vjerovatno najpoznatiji dvorac u svijetu. Ova fantazija kralja Ludwiga II pojavljuje se u cranim filmovima Walta Disneya i u njegovim čuvenim tematskim parkovima širom svijeta. Neuschwanstein je utjelovljenje romantičnih snova o tome kakav zamak treba biti. Enterijer zamka, bogato dekorisan motivima iz opera i romantične književnosti, podjednako je impresivan kao i vanjske kule i tornjevi sa kojih se pruža spektakularan pogled na Bavarske Alpe.Linderhof je izgrađen kao lovačka palata u rokoko stilu i bila je omiljena rezidencija Ludwiga II. Elegantno namještene prostorije ukrašene su umjetničkim djelima, ogledalima i tapiserijama . U parku se nalaze čuveni Marokanski paviljon i Venerina pečina. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan     14.10.2018         MUENCHEN – TRAVNIK // SARAJEVO

Doručak.  Poslije doručka polazak prema Travniku. Dolazak u večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA :  390 KM 

Doplata za 1/1 sobu : 200 KM

U cijenu aranžmana uključeno:                                                                     

-prevoz autobusom visoke turističke klase

-smještaj u hotelu 3* u Minhenu i Klagenfurtu na bazi 3 noćenja/doručak

-stručni vodič

 U cijenu aranžmana nije uključeno:

- vožnja brodom na ostrvo Herreninsel i ulaznica za dvorac – 20€

- prevoz, lokalni bus za dvorac Neuschwanstein i ulaznice za oba dvorca – 25€

- PZO