8.MART – DUBAI – 07.03. – 12.03.2018// Cijena sa taxama 1099KM - objavljeno: 07.02.2018 | kategorija: Daleka putovanja

UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI

DUBAI – ABU DHABI

ZAKORAČITE U SVIJET ČUDESNIH KONTRASTA

TERMIN: 07.03. – 12.03.2018

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. i 2. Dan (07.03./08.03.2018.) SARAJEVO – DUBAI

Sastanak putnika na Sarajevskom aerodromu 3 sata prije leta. Let za Dubai je u 17:10h. Slijetanje u Dubai 08.03. u 01:45 h. (SVA NAVEDENA VREMENA SU LOKALNA). Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Smještaj i noćenje. Doručak. Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme ili fakultativni, poludnevni razgled Dubaia. Na ovom izletu će te imati priliku posjetiti Jumeirah džamiju, koja je sagrađena 1979. godine i najstarija je džamija u Dubaiu. Obići će mo i plažu Jumeirah, na kojoj se nalaze Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji hoteli na svijetu. Slijedi posjeta Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), sjedište kafića i restorana sa jako dobrim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Nakon toga, slijedi odlazak u Dubai Marinu gdje su smještene stambene zgrade, kafići i prekrasni restorani. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu, Dubai Mall i igrajuće fontane koje oduzimaju dah. Povratak u hotel noćenje.

3.dan (09.03.2018.) DUBAI

Doručak. Nakon doručka u hotelu predlažemo Vam fakultativni obilazak i ručak u hotelu „Bur Al Arab“. Jedini hotel sa 7 zvjezdica na svijetu, je nezaobilazan i zasigurno će Vas njegov sjaj i luksuz ostaviti bez daha. Pogotovo s pogledom na novo naselje na moru, The Palm Island gdje su apartmane kupili David Beckham, Brad Pitt, M.Schummaher, Boris Becker. Nakon obilaska „Bur Al Arab“ ostavljamo Vam slobodno vrijeme za odmor ili shopping….Noćenje.

4. dab (10.03.2018.) DUBAI – ABU DHABI

Doručak.Nakon doručka odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Abu Dhabi, “Manhattan” Bliskog Istoka, prijestolnicu. Ujedinjenh Arapskih Emirata, administrativno središte zemlje te središte naftne industrije. Dvosatna vožnja pustinjskim krajolikom. Grad odlikuje mnoštvo zadivljujućih modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Obilazak Al Zayed Džamije, kao i poznate luke Jebel Ali, te Al Husn Palače. Nakon cjelodnevnog izleta povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (11.03.2018.) DUBAI

Doručak. Nakon doručka ,predlažemo Vam fakultativni odlazak u pustinju. Tura Vas vodi ravno u srce pustinje uzbudljivom vožnjom luksuznim džipovima sa profesionalnim vozačima te uživanju u očaravajućoj ljepoti uz jahanje kamila i skijanje na pijesku uz dosta uzbuđenja i zabave… Imat ćete priliku jahati kamile pokraj Beduinskog sela, te probati Shishu (nargilu), uz prelijepi zalazak sunca. Uz sve to ćete probati ukusni roštilj uz koji će Vas zabavljati trbušna plesačica. Povratak u hotel i noćenje.

6.dan (12.03.2018.) DUBAI – SARAJEVO

Doručak.Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 12:55 po lokalnom vremenu Dolazak u Sarajevo predviđen je 16:15 h po lokalnom vremenu.

CIJENA: 1099 KM SA AERODROMSKIM TAKSAMA

 ARANŽMAN UKLJUČUJE:

• Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo (Fly Dubai) sa ukljucenim taksama

• Transfer aerodrom – hotel – aerodrom

• Smještaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama u hotelu

• Pratioca grupe (uz minimalno 15 putnika)

• Troškove organizacije putovanje

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

• Cijenu vize sa ishođenjem cca 100€ (potrebna jasna kopija pasoša – validnost minimalno 6 mjeseci)

• Fakultativne izlete-naknadno ce biti objavljene

• Doplatu za jednokrevetnu sobu – na upit

• PZO 16,00 KM, a osobe preko 60 godina-32 KM