1.MAJ – AZERBEJDŽAN // Avionom iz Sarajeva 30.04. – 06.05.2018. - objavljeno: 05.02.2018 | kategorija: 1. Maj

1. MAJ U AZERBAJDŽANU

Avionom iz Sarajeva   30.04. – 06.05.2018.

 Program putovanja:

1 dan. 30.04.2018. Sarajevo – Istanbul – Baku

Okupljanje grupe na aerodromu u Sarajevu u 09:00. Check inn i pasoska kontrola, te let na relaciji Sarajevo – Istanbul u 11:00, avio kompanijom Pegasus. Po dolasku u Istanbul u slijedi Check inn na let za Baku. Po dolasku u Baku, nakon pasoških i ostalih formalnosti, slijedi transfer do hotela, te smjestaj u isti. Nocenje

 2. dan 01.05.2018.  Baku

Doručak. Slijedi cjelodnevno razgledanje grada: Razgled starog dijela grada poznatog pod imenom Icheri Sherer. Posjetit ćemo Širvanšahovu palaču iz 15. stoljeća te Toranj djeva iz 12. stoljeća. Čaj u Buhara karavansaraju. Nastavak razgleda uz šetnju po centru grada, posjet Istorijskom muzeju koji je smješten u prostorijama nekadašnje rezidencije azerskog bogatog naftaša i velikog filantropa Haji Zeynal-Abdin Tagijeva koji je živio na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Po završetku razgleda povratak u hotel. Noćenje.

 3. dan 02.05.2018. Baku – Gobustan  – Baku

Doručak u hotelu. Zatim odlazimo na cjelodnevni izlet u 65 kilometara udaljen Ghobustan, mjesto koje je muzej na otvorenom, a ujedno se nalazi i na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Lokaliet je poznat po osikanim stijenama (preko 6 tisuća petroglifa) nastalim u razdoblju od Kamenog doba pa do kraja Srednjeg vijeka. Gobustan je poznat i po blatnim vulkanima kojih je na ovom području oko 400 što predstavlja polovicu ukupnog broja takvih vulkana u svijetu. Povratak prema Bakuu i ručak uz obalu Kaspijskog jezera (rucak nije ukljucen u cijenu). Usputno zaustavljanje i posjet džamiji Bibi-Heybat te starom naftnom polju. Povratak u hotel. Noćenje.

 4. dan 03.05.2018. Baku – Sheki –  Šemaha  – Baku

Doručak, cjelodnevni izlet u Sheki. Polazak prema 300 kilometara udaljenom gradu Sheki uz usputno zaustavljanje u naselju Maraza gdje ćemo vidjeti mauzolej Diri-babe iz 14. Stoljeća (maksimalno zadržavanje 30min). Naš izlet nastavljamo vožnjom prema Sheki. Po dolasku u Sheki, slijedi razgled dvorca Sheki, Šekikanove palače (18.st), zatim manufakture i radionice shebekegdje ćete se upoznati s jedinstvenom tehnologijom izrade prozora i vrata od drveta te obojanog stakla bez uporabe ljepila ili čavala. Šetnja po obrtničkom dijelu grada s mnogobrojnim zanatskim radnjama. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon ručka u dogovoreno vrijeme slijedi povratak prema Baku. Ukoliko budemo imali vremena, u povratku ćemo svratiti do grada Šemaha, gdje ćemo posjetiti srednjovjekovno groblje i mauzoleju Yeddi-Gumbaz poznatom i kao mauzolej „7 kupola“ građenom između 15. i 19. stoljeća. Povratak u hotel, i nočenje.

 5. dan 04.05.2018. Baku – Abšeron poluostrvo – Baku

Doručak, poludnevni izlet na Abšeron poluostrvo. Prva stanica je Ateshgah -  hram vatre vjernika nalazi u selu Suraxani. Zoroastrijanci iz Indije putovali su hiljade kilometara da Ateshgah da bi se klanjali vatri koja dolazi iz zemlje. Naš izlet nastavljamo prema Gala muzejskom kompleksu, gdje možete otkriti arheoloških artefakata i istražiti elemente tradicionalnog životnog stilaVrhunac ovog izleta će biti posjeta Yanar Dag planini gdje možete vidjeti sagorjevanje prirodnog plina, što se ovdje dešava već nekoliko hiljada godina.  Povratak na Baku. Slobodno vrijeme, nočenje.

 6. dan 05.05.2018. Baku

Doručak i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Bakua. Povratak u hotel, noćenje.

 7. dan 03.05.2017. Baku – Istanbul – Sarajevo

Rana odjava iz hotela i transfer na aerodrom. Check inn na let za Istanbul. Let za Istanbul je u 06:45. Po slijetanju u Istanbul, u 08:35, slijedi zajednički odlazak do Azijskog dijela Istanbula – Baghdat ulice ili Outlett shoppoing centra (agencija ce naknadno obavjestiti putnike gdjhe ćemo ici). Slobodno vrijeme. Povratak na aerodrom u 13:30. Po dolasku na aerodrom, slijedi check inn na let za Sarajevo. Let za Sarajevo u 16:00. Planirano vrijeme dolaska u sarajevo je u 17:00

 CIJENA: ZA PRVIH 10 REZERVACIJA JE 1399,00 KM SA SVIM IZLETIMA

Cijena kasnije 1599 KM, do popune mjesta

 Kalkulacija rađena na bazi 20 uplata.

  

Cijena uključuje:

avio karte prema itinereru putovanja sa uključenim taksama

Transferi od aerodroma do hotela i nazad

hotelski smještaj u Baku u hotelu sa 4* na bazi 6 BB (nocenje sa doruckom)

pratioc putovanja

organizacija putovanja

 

Cijena ne uključuje:

PZO 12/24 KM

Viza za Azerbejđan – 30 €

Individualne troškove

ručkovi i obroci u toku izleta.

napojnice vozačima i vodiću 5€ + 5€/po danu za svaki dan izleta – plača se vođi puta u toku putovanja

doplata za 1/1 sobu – 230 KM