DUBAI 27.04-02.05.2018 .// 1.MAJ //Direktan let iz Sarajeva - objavljeno: 20.12.2017 | kategorija: 1. Maj

DUBAI
01.MAJ 2018

27.04-02.05.2018

5 NOĆENJA / DIREKTAN LET AVIO KOMPANIJE FLY DUBAI IZ SARAJEVA!

HOTEL TRYP BY WYNDHAM 4* – NOVOOTVORENI HOTEL.
OCJENA NA BOOKING.COM 8,7!!!

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, 27.04.2018. (PETAK), SARAJEVO – DUBAI

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 11.00h. Let broj FZ 762 avio kompanije Fly Dubai za Dubai u 14:15h. Slijetanje na međunarodni aerodrom Dubai u 21.50h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela u Dubaiju (cca 15-20 minuta vožnje). Smještaj i noćenje.

2. DAN, 28.04.2018 (SUBOTA), DUBAI

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada. Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput hotela Atlantis The Palm (pauza za  fotografisanje). Razgledanje nastavljamo odlaskom do marine gdje ćemo se odmoriti i osvježiti a zatim preko najšire ulice Šejh Zejd i kroz novi Dubai otići do najviše građevine na svijetu, tornja Burj Khalifa (828 m, mogućnost posjete uz doplatu). Razgledanje završavamo posjetom najvećem i najposjećenijem shopping centru na svijetu – Dubai Mall. Mall je glavna atrakcija Dubaija! Zahvaljujući raznovrsnom sadržaju, “Dubai Mall“ je postao najposjećeniji tržni centar na svijetu. Godišnje ga posjeti više od 65 miliona ljudi! Ispred Dubai Malla, na vještačkom jezeru, nalazi se još jedna veleljepna građevina – najveća fontana na svijetu. Izgradnja ove 275 metara duge vodene skulpture koštala je 218 miliona dolara. Fontana je osvijetljena sa 6.600 reflektora i 25 projektora u boji. Izbacuje mlaz vode do 73 metara visine, a snopovi svjetlosti koje stvara mogu se vidjeti i na 32 kilometara udaljenosti. Ova nesvakidašnja igra vode, svjetlosti i boja praćena je muzikom – tradicionalnim arapskim numerama i modernim svjetskim hitovima. Prije povratka u hotel, slobodno vrijeme za shopping i promatranje magičnih fontana. Noćenje.

3.DAN, 29.04.2018 (NEDJELJA), DUBAI

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od novootvorenih tematskih parkova (IMG Worlds of Adventure, Miracle I Butterfly Garden). U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet – jeep safari s večerom. Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai. Noćenje.

4.DAN, 30.04.2018 (PONEDJELJAK), DUBAI – ABU DHABI – DUBAI

Doručak. Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi (uz doplatu), glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 malih ostrva razasutih ispred obala grada. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz  rezidencijalne kvartove grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći obilazak nove atrakcije Abu Dhabija – Ferrari World. Noćenje u hotelu.

5.DAN, 01.05.2018 (UTORAK), DUBAI – SHARJAH – DUBAI

Doručak. Nakon doručka predlažemo Vam fakultativni odlazak u Sharjah. Sharjah, treći po veličini grad u Arapskim Emiratima, historijski gledajući jedan od najbogatijih gradova u regiji, administrativno-poslovni centar Emirata Sharjah (Šardža), udaljen samo 15-tak kilometara od Dubaija, poznat po Al Qasbi s „Eye of the Emirates“ – ogromnim točkom koji nudi prelijep panoramski pogled i na obližnji Dubai. Povratak u Dubai. U večernjim satima mogućnost fakultativnog izleta Dhow Marina Cruise. Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN, 02.05.2018 (SRIJEDA), DUBAI

Nakon doručka slijedi transfer do aerodroma. Direktan let FZ 761 za Sarajevo u 09.15h sa dolaskom u Sarajevo u 13.15h. Kraj putovanja.

CIJENA: 1.299,00 KM (apt takse uključene u cijenu!) za rezervacije do 15.01.2018.

Cijena nakon 15.01.2018 iznosi 1.399,00 KM.

 

U cijenu je uključeno:

- Povratna avio karta na relaciji Sarajevo- Dubai -Sarajevo (ekonomska klasa),

- Sve aerodromske takse,

- 5 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj superior sobi u hotelu TRYP by WYNDHAM 4* ili sličan https://www.tryphotels.com/en/our-hotels/united-arab-emirates/dubai/tryp-by-wyndham-dubai

- Bus transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,

- Kompletna organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:

- Viza za UAE 160,00 KM (potrebna jasna kopija pasoša – važnost pasoša minimum 6 mjeseci nakon povratka sa putovanja; skenirana slika u boji, rok za  izdavanje vize je 10 radnih dana; putnici sa pečatom države Izrael u pasošu ne mogu dobiti vizu),

- Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje (plaća se na licu mjesta),

- Fakultativni izleti i napojnice

- Putničko-zdravstveno osiguranje 12,00 KM za osobe do 60 godina. Za osobe od 60 do 70 godina plaća se dupla polica osiguranja (24,00 KM).

- Doplata za jednokrevetnu sobu 450,00 KM

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika i kursa: 1 USD = 1,80 KM. Agencija zadržava pravo poromjene cijene u slučaju promjene kursa. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika. Agencija ne odgovara za bilo kakvo kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja bh pasoša ili ne.

 Za putovanje važe Opći uslovi putovanja. Preporučujemo pročitati ih.

 

 UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI

 Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati

Geografski položaj: istočni dio arapskog poluostrva, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.

Površina: 83.600 km2

Broj stanovnika: cca 8,3 milion
Glavni grad: Abu Dhabi

Jezik: arapski (službeni), a govore se engleski, urdu, perzijski i malajski

Religija: 96% muslimani, 4% ostali
Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi Novčana jedinica: emiratski dirham (AED),

Kupovina: zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi…

Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata bez prekida preko sedmice, osim petkom od 14 do 22 sata. Nezaobilazni Dubai s razlogom zaslužuje svoj naziv “glavnog shopping centra na Bliskom Istoku”.

Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke pantalone i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.

Hrana i piće: Zastupljena internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma – janjetina ili piletina s povrćem, arapski hljeb; falafel – pržena ćufteta od leblebije i začina, humus – namaz od leblebije, tabbouleh – libanska salata od peršina, bulgura, mrkve i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s roštilja. Preporučujemo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.

Napon struje: 220/240 V (potreban adapter)

Vakcinisanje: nije potrebno

Mobilne mreže: nekoliko lokalnih operatera, korisnici BH Telecom mreže mogu komunicirati bez poteškoća. WiFi internet konekcija dostupna u skoro svim hotelima.

Pozivni broj zemlje: +971

Korisne web stranice: www.dubaitourism.co.ae , www.uaetourism.ae

Dubai – Fakultativni izleti

 

DUBAI – CITY TOUR/cjelodnevni obilazak grada

Cijena po osobi: cca 58,00 USD

DUBAI – MIRACLE GARDEN + BUTTERFLY GARDEN
Cijena po osobi: cca 37,00 USD

DUBAI – ABU DHABI – DUBAI /cjelodnevni izlet

Cijena po osobi: cca 58,00 USD

SHARJAH / Poludnevni obilazak grada

Cijena po osobi: cca 58,00 USD

DUBAI – Dhow MARINA CRUISE

Vožnja tradicionalnim brodom Dhow po zaljevu u trajanju od 2 sata, gdje će Vam tokom plovidbe poslužiti večeru (piće nije uključeno u cijenu). Doživljaj grada noću, pravi je doživljaj!

Cijena po osobi: cca 58,00 USD

DUBAI – JEEP SAFARI s večerom

Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai u večernjim satima.

Fakultativni izlet uključuje:

  • Večeru (predjelo, glavno jelo, desert)
  • Piće (alkoholna pića se naplaćuju)
  • Fotografiranje u tradicionalnoj arapskoj odjeći
  • Plesni program uključujući trbušni ples
  • Kana (Hana) tetoviranje
  • Jahanje kamila (deva)
  • Vožnja četverotočkaša- quad  (naplaćuje se 150-200 AED)
  • Pušenje nargile

Cijena po osobi: cca 53,00 USD

Važne napomene:

- Plaćanje fakultativnih izleta se vrši na licu mjesta u USD i zavisi od broja prijavljenih putnika.

- Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.

- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta previđenih programom podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (vremenskim uslovima, radovima na saobraćajnicama ili lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom ili slično).