NEŠTO DRUGAČIJI ISTANBUL – avionom // Istanbul – Crno more – Bursa – Eskisehir 23.11.-28.11.2017 - objavljeno: 04.10.2017 | kategorija: Evropska putovanja

NEŠTO DRUGAČIJI ISTANBUL – avionom

Istanbul – Crno more – Bursa – Eskisehir

23.11.-28.11.2017

1. DAN SARAJEVO – ISTANBUL

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 13:30 . Let na relaciji Sarajevo – Istanbul u 15:30, avio kompanija Pegasus. Dolazak u Istanbul, na aerodrom Sabiha Gocen, u 19:35 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela, smještaj u isti i Noćenje.

 2. DAN, DAN, ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje istanbula ili fakultativni izelt – Pješačko razgledanje dragulja Istanbula: Sultanahmet, Hipodrom, plava džamija, Topkapi palaća, Aya Sofia, Kapali carsija, Sulejmanija džamija, Egipatski bazar, Dolmabahce palaca – bez ulaza u navedene objekte… U poslijepodnevnim satima, odlazimo na Fakultativno krstarenje Bosforom.

 3. DAN, ISTANBUL – CRNO MORE (KILIOS, SILE, AGVA) – (cca 300 km)

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni izlet na Crno more. Ovaj izlet će Vam ponuditi da  iskusite najbolje od prirode i kulture što ovaj dio može ponuditi. Poći ćemo iz hotela u 07:30-. Vidjet ćemo Obalu Crnog mora sa prekrasnim pješčanim plažama i prekrasnim pogledom na more. Posjetit ćete tradicionalna sela koja su sagradili Vizantijci i Osmanlije. Prećei ćete preko najnovijeg mosta koji je izgrađen na Bosforu, Most Yavuz Sultan Selim. Ko bude imao želju moći će se provozati čamcima po rijeci koja se ulijeva u crno More.

4. DAN, ISTANBUL – BURSA – ESKISEHIR

Slobodno vrijeme ili faklultativni izlet u BURSU I ESKISEHIR. Za 3. dan u Istanbulu, Vam preporućujemo odlazak na jedan fantastičan izlet. Polazak je u 05:00 iz hotela. Vožnja autobusom do Burse. Planirani dolazak u Bursu izmedju 09:00 I 10:00. Po dolasku u Bursu, slijedi obilazak znamenitosti: Zelena Dzamija, Zeleno Turbe, Ulu Dzamija, Kozahan… Slobodno vrijeme do 13:00 kada je planiran polazak prema Eskisehiru. Cca 1h vožnje.
Kao što je Anadolija kolijevka brojnih civilizacija, tako i Eskišehir, smješten u njenom centru, nosi na sebi pečat mnogih kultura, civilizacija i naroda. Osnovali su ga pre 1000 godina Frigijci na obalama rijeke Porsuk (mada je taj prostor bio naseljen još u bronzano doba), ali su ga potom naseljavali Rimljani, Vizantinci, Seldžuci i Osmanlije, primio je brojne izbeglice sa Balkana i Krimske Tatare, u njemu i oko njega su se vodile najznačajnije bitke za nacionalno oslobođenje, a često i rado ga je posećivao i Ataturk. Eskišehir na turskom jeziku znači stari grad…. Planirano zadrzavanje u Eskisehiru je do 19h, kada krećemo nazad prema Istanbulu.

5. DAN, ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Istanbula ili fakultativni izlet – Miniaturk – Park minijatura, sa najznačajnijim građevinama u Turskoj, Muzej Panorama 1453 – mjesto gdje ćete doživjeti kako je Sultan Mehmed Fatih, osvojio Istanbul, Ejup i Brdo Piere Lotti, sa vidikovcem na zlatni rog. Povratak u hotel. Noćenje

6. DAN, ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak i transfer na aerodrom. Let na relaciji Istanbul – Sarajevo u 14:50. Planirani dolazak u Sarajevo 14:50. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA ZA REZERVACIJE DO 15.10.2017: 599,00KM

Cijena OD 15.10 : 679,00KM

CIJENA UKLJUČUJE:

* Avio karta sa pripadajučim taksama na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo

* Transfer od aerodroma do hotela i nazad

* 5 ND u hotelu u Istanbulu 1/2 i 1/3 sobama u hotelu sa 4* (dio grada Laleli, Aksaray) – rezervacija potrebna za minimalno dvije puno placajuce osobe. Ukoliko je jedna osoba sama – onda placa doplatu za 1/1 sobu.

* Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

* Troškove organizacije i rezervacije

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

* Fakultativni izleti (Dragulji Istanbula – 15€, Crno more – 30€, Bursa I Eskisehir 50€, Krstarenje Bosforom – 25 € Muzej Panorama 1453… – 25 € sa ulaznicama), ulaznice nisu ukljucene u cijenu, ako drugaćije nije navedeno

* Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 140 KM

*P utnicko zdravstveno osiguranje 12 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 24 KM.

Popust na paket izleta – 10 €

Kalkulacija rađena na bazi minimalno 20 putnika.

*** OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – MINIMALNO 150 dana OD DANA ULASKA U TURSKU