ISTANBUL – Intertraffic 2019 // 07.04 – 13.04.2019 // BUS - objavljeno: 05.02.2019 | kategorija: Autobus

ISTANBUL 07.04 – 13.04.2019

 Intertraffic 2019.  ISTANBUL    Međunarodni sajam infrastrukture, upravljanja saobraćajem, bezbednosti i parkiranja. Intertraffic Istanbul je savršen ulaz na tržište saobraćajne tehnologije u Turskoj i okolnim regijama. To je mjesto za susret i miješanje sa svim ključnim igračima koji oblikuju budućnost transportne industrije.

1.dan                                           07.04.    Sarajevo – Plovdiv
Polazak u 05.00 sati ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja kroz Srbiju, pored Sofije do Plovdiva sa usputnim zadrzavanjima i pauzama po potrebi grupe. Po dolasku, smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan                                           08.04.    Plovdiv – Istanbul
Doručak. Razgled grada i njegovih brojih znamenitosti koje svjedoče o čak 8.000 godina njegove historije i prema kojima jednostavno ne možete a da ne osjetite veliko poštovanje. Istražujući grad koji je vršnjak Troje i Mikene, a stariji i od Kartage i Atine, stekne se dojam da smo u ogromnom muzeju na otvorenom, u kojem se već hiljadama godina stanuje, gradi, stvara, ratuje, ruši, protjeruje, nestaje i tako u krug. Rijetko gdje u svijetu ćete naići na takvo što kao u Plovdivu, gdje su se stoljećima susretale brojne kulture: Trakija, Rimsko carstvo, Makedonija, Bizant, Grčka, Otomansko carstvo, od svih njih do dana današnjeg ostalo je ponešto, jednako kao i od bugarskog kraljevstva i kasnije komunističke narodne republike. U dogovoreno vrijeme polazak u Istanbul. Dolazak u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan                                           09.04. Istanbul
Doručak. Nakon doručka poludnevni  razgled grada u pratnji stručnog vodiča: Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi muzej (ulaznica se plaća na licu mjesta), Kapali čaršija.  U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Slobodan ostatak dana i večeri. Noćenje.

4.dan                                           10.04. Istanbul
Doručak. Posjeta sajmu Intertraffic 2019. Nastavak razgledanja Istanbula: Dolmabahće dvorac (ulaznica se plaća na licu mjesta) i fakultativno: krstarenje Bosforom u trajanju cca 2 sata, te posjeta čuvenom vidikovcu Čamlidža, sa kojeg ćemo imati priliku vidjeti Istanbul u svoj svojoj ljepoti i raskoši.  Slobodan ostatak dana i noći … Povratak u hotel. Noćenje. Slobodan ostatak dana i noći. Noćenje.

5.dan                                           11.04. Istanbul – Bursa – Istanbul
Doručak. Cjelodnevni izlet u Bursu. U jednom od najvećih i najzanimljivijih gradova Turske, na posljednjoj azijskoj stanici srednjovjekovnog Puta svile, 1299. osnovana je Osmanlijska imperija. Grad u kojem je izmišljen Iskender doner-kebab i ušećereni kesten, tipsko lutkarsko pozorište „Karađoz“, i u čijem se predgrađu nalaze čuveni termalni izvori podno planine Uludag …. Staro jezgro grada Burse, u julu 2014. proglašeno je dijelom UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Nekadašnja prijestonica Osmanlijskog carstva, zaštićena planinom Uludag, nedaleko od obale Mramornog mora, grad Bursa važi za industrijski i kulturni centar Turske, a njena ekonomija zauzima drugo mjesto, odmah poslije Istanbula….Slobodno vrijeme. Povratak u večernjim satima. Noćenje.

 6.dan                                           12.04. Istanbul – Edirne – Sofija
Doručak. Smještaj stvari u autobus. Polazak  prema Edirnama (Hadrianopolis). Boravak u nekadašnjoj prijestonici Osmanskog carstva, kraći razgled najznačajnijih kulturno-historijskih spomenika cca 2 sata. Nastavak putovanja prema Sofiji. Po dolasku, smještaj u hotel. Slijedi razgledanje grada i slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan                                           13.04. Sofija-Sarajevo
Doručak. Polazak u Sarajevo. Dolazak u kasnim večernjim/ranim jutarnjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 850 KM po osobi u 1/2 sobi

 

Kalkulacija na bazi 40 pax

Doplata za 1/1 sobu 400 KM

Aranžman uključuje:                                                                            

*prevoz lux turističkim autobusom; 4 noćenja/doručak u Istanbulu – hotel 4*; 1 noćenje/doručak u

Plovdivu – hotel 4*; 1 noćenje/doručak u Sofiji – hotel 3*; transfer hotel-sajam-hotel; stručni vodič;

obilasci iz programa; pratilac grupe iz agencije; organizacija putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:

*ulaznice za kulturno-historijske objekte; PZO 15 KM; *fakultativni izlet: vožnja brodom Bosforom i vidikovac Čamlidža 25 €